|
| 3. Oyun (26 Temmuz 2013) | |
| | Author | Message |
---|
Latron
| Subject: 3. Oyun (26 Temmuz 2013) Tue Jul 30, 2013 8:10 am | |
| frp oynamayalı amma uzun olmuştu yahu. eskilerden bişeyler anımsıyordum ama çok emin değildim yani. rasmon vamas adlı rahipçiğimin de üzerinde bir ölü toprağı vardı adeta. character shiiieeeeeeetleri google docs'ta hazırladığımdan açıp baktım, dedim bu ne. cleric'in domain'i, spell'i, skill'i boku püsürü ohooooo var oğlu var. dübeş attım yek geldi, bugün kızlar tek geldi, bir gülüşe razıydım, bu iş bana zor geldi. ama vazgeçtim mi? vazgeçmediiiiim. üzerimdeki pasları deneyimli diyem encin, deneyimli oyuncular volkan, barış, ve artık genç yeteneklikten yavaş yavaş çıkmaya başladıklarını gösteren orhan ve alican'ın yardımlarıyla attım. araya kaynadım.
frp öncesi çıktı alma, büyük bok sıçma, yemek yeme, komik vidyo izleme gibi bütün aksiyonlarımızı tamamladıktan sonra nihayet oturduk. engin'in bizler için hazırladığı bir sürprizi olduğundan haberimiz yoktu. oyun "5 yıl önce sandpoint" altyazısıyla başladığında elleh! dedik. ortalık bir anda ergenlik sivilcesinden, aknesinden geçilmez oldu. Ama tabi etrafta işlenen cinayetin haddi hesabı yok. Gözler oyuluyor, organlar çıkartılıyor. Güvenlik güçleri çaresiz, halk panikte. O zamanlar daha eski kilise yerli yerinde duruyor, sevgili hocam Tobyn dünyalar güzeli Nualia'nin hastalığından muzdarip. Derken Kawa, "Nualia'nın saçının teliyiz hüloooğğ" diye çıkagelince Rasmon ile mükkemmel bir plan yaparak, baş başa verip yaptıkları planı en ince ayrıntısına kadar adeta bir nakış gibi işleyerek, oyuna biraz ısınmamızı sağlıyor.
Rasmon'un saçları elde etmedeki başarısı gözlerini kamaştırmış olacak ki, şehir merkezinden gelen çığlıklara kayıtsız kalamıyor, arkadaşlarıyla birlikte yardıma koşuyordu. Meydanda Oymacı'ının Evander'in babasını katlettiği, şerif ile amansız bir mücadeleye tutuşup ona ağır yara vererek kaçtığı anlaşılıyordu. Tek iyi haber Oymacı'nın da yaralanmış ve kritik durumda olduğu, yakalanabileceği gerçeğiydi. Rasmon Oymacı'yı takip etmek yerine şerife, küçük bir ihtimal de olsa şifa verebilecek bir yüksek rahip bulup getirmek için kiliseye doğru koşmaya başlıyordu. Meydandan kiliseye koşarken, kendisinde derin yaralar bırakacak o elim hadise yaşanacaktı. Yolda Evander'le karşılaşıp ona şifacı rahip bulmak için kiliseye koştuğunu söylüyor, ve şerifi iyileştirme telaşıyla babasının vaziyetinden bahsetmeyi unutuyordu. Rasmon, rahip ile birlikte geri döndüğünde Evander'i babasının kanları üstünde yerde baygın yatarken gördüğünde ne yaptığını anlayacak, ancak bu yaptığı hatayı telafi etmeyecekti.
Bu esnada Sandpoint delikanlıları Pangar, Kawa ve Luxor Oymacı'yı takip ediyor, yaralı katili kıstırıp öldürüyordu. Bu küçük ama ölümcül arbedenin delikanlılar üzerinde ciddi etkisi olmadı demem mümkün değil. Pangar aldığı ciddi yara ile belki de ölümün kıyısından dönüyor ve bu sayede sahip olduğu cesaretin savaş esnasında tek başına yeterli olmadığını anlıyordu. Diğer taraftan Kawa ise, yanından hiç ayırmadığı demirci çekicini kullanırken kendisini kaybettiği bir anda çekicin elinden fırlamasıyla bunun hem kendisi hemde kendisine güvenen sevdikleri için bir tehlike yarabileceği endişesiyle korkuya kapılıyordu. Bunun çözümünü ise gene kendine özgü yöntemlerle bulacaktı.
Oymacı'nın yakalanmasının ardında kasaba tam nefes alacak, herşeyi eskiden olduğu gibi yoluna koyacakken, bu seferde kilisede çıkan yangın, başrahip Tobyn ve Nualia dahil pek çok kişinin hayatına mal olacaktı. Sandpoint acıları üzerinden atmak için eskisinden daha görkemli bir katedral yapmak için kolları sıvadığında, herkes elinden geldiği kadar yardımcı oldu. ve bu inşaat tam 5 sene sürdü. Ta ki kahramanlarımızın yeni öykülerinin başladığı güne kadar. | |
| | | parakoz
| Subject: Re: 3. Oyun (26 Temmuz 2013) Tue Jul 30, 2013 11:57 am | |
| - yıllar sonra oynadık, küllerinden RoR'u hortlattık - hikaye 5 sene öncesinde başladı, heyecanımıza heyecan kattı - oymacının son dönemleri, tüm kasaba korku içinde. hanım kahraldin'in cenaze günü. - sair, dendera ve evander önünde sağlı sollu kroşeleri patlattı luxor'a. müstakbel paladin duruşuyla insanlık dersi verdi lavuğa - sair'e de yazık. anası ölmüş, babam öldürdü diye geziniyo, cenazeye de gidemiyo. - das korvut karısının ölmesi ve oğlunun kaybolması yüzünden amı götü dağıtmış, ölüm döşeklerinde. niska teyze ve koya teyze(o da teyze) şifa vermeye çalışıyolar, nuilea'nın saçından istiyolar. - kawa saçı almak için kiliseye koşuyo, rasmon'un yardımıyla mükemmel bi plan yapıp kilisede yaygara koparıp saçı bi şekilde alıyolar. - pangar, anasının cenazesi için kasabaya dönen aymira'yla takılıyo - sair, cenazeye bi şekilde geliyo. babası bunu bi güzel tokatlıyo insan içinden. bi daha da haber alamıyoruz kendisinden. - cenaze dönüşü herkes yoluna giderken şerifi bağırsakları dağılmış bi biçimde görüyolar, yanında da evander'in babası -el, ayak, göz, dil kesilmiş-. - şerif; "ipneyi pıçakladım, koşsanız yakalarsınız" diyo son bi gayretle. kawa, pangar, luxor, şerif yardımcısı peşinden koşturuyo katilin - şifacı bulayım da şerifi belki iyi ederiz diye kiliseye doğru koşan rasmon, evanderi babasının cesedine doğru yolluyo, sonrası travma. - katil oymacı çıkıyo, katedral yanıyo -rahip tobynle nuelia yangında ölüyolar, kızın kemikleri bulunamıyo- - aymira demir ejder'i satın alıyo, yıllar içinde paslı ejder oluyo hanın ismi - eskiyi oynamak karakterleri mükemmel oturttu, kasabadaki tipleri daha iyi tanıdık. - oyunda normal zamana döndük, cam fabrikasının önündeyiz - yanmış et kokuları geliyo fabrikadan, kıllandık haliyle - luxorla pangarın kapıyı tıklatalım - çalalım tartışmasında luxor kapıyı iki kere çaldı, sonrasında pangar lockpicke eğilirken luxor bastı tekmeyi, bi sikim olmadı. - pangar kapıyı lockpickle açtı, içeri girdik hep beraber - camlar kırılmış, bi yerlerden ışık geldiğini görüp oraya doğru ilerledik. bi baktık ki içerde goblinler cirit atıyo. party hard goblin! - kawa'nın daldalıyla kendimizi combatta bulduk. - kawa'ya tırmandılar, pangar'ı live fireballla yakmaya çalıştılar, evander'e maşayla giriştiler, rasmon büyüyü verdi şifa niyetine, odadan çıkarken luxor'un ayağına cam girizledi - sonra baktık ki diğer odada kawa bi kapıyı tutmuş, luxor bi kapıyı. sair lavuğu orda hasbihal ediyolar - goblin benim nuelia benim diye geziniyo ortalarda. - zarar vermeden yakaladık, bağladık kolundan bacağından. odasından planlar, çizimler çıktı. - bi bakındık ki eski ama üstü kapanmış, kimsenin bilmediği tüneller var. devam etmedik sair'i şerife götürmek için yola koyulduk - baba kahraldin'in üzerine cam dökülerek öldürüldüğünü görmek içimizi ürpertti - teslim ettik şerife, olayları anlattık. şerif hemen luxor'u ve guardları alıp cam fabrikasına gitti. bizim bakmadığımız bi odada aymira'yı buldular - pangar ikinci oyunda yakaladığımız guardı konuşarak bitirdi, altına sıçırttı, ağzından lafı aldı. scarniler de işin içindeymiş. - sair de bu kasabanın başına daha kötü şeyler gelicek, bu daha başlangıç diye bik bik konuştu. - şerifle luxor geldi, aymira sair'e kızdı, sair üzüldü. ölsün pezevenk! - hep beraber notlara baktık, farkettik ki bütün saldırılar sair'in planıymış ve yazılanlara göre nuelia hayattaymış ama demon olarak. - sair'le beraber yerleşmişler bi yerlere; pis pis yaratıklardan, zebellahlardan, heyulalardan yardım alıp sandpointi yok etmeyi planlıyolarmış - nuelia'nın eli bi çirkin olmuş böyle, tövbe estağfurullah. ne güzel kızdı halbuki. dokunduğunu boka çeviriyo bu sair. - şerif dedi ki ben cryllor'a gidiyorum yardım getirmeye, luxor bakıcak artık asayişe - oyunu bıraktık. ver gelsin kasabayı sakin tutmaca, ver gelsin tower defense | |
| | | valost
| Subject: Re: 3. Oyun (26 Temmuz 2013) Tue Jul 30, 2013 12:59 pm | |
| gençler bunları niye buraya yazısiniz ha? oyun değerlendirmenin altına yazaydınız ya. admin gelsin taşısın bunu yerine...
admin edit: taşıdım hehe. | |
| | | Latron
| Subject: Re: 3. Oyun (26 Temmuz 2013) Tue Jul 30, 2013 1:21 pm | |
| bence de. niye buraya yazıyorsun ALİCAN!!! | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: 3. Oyun (26 Temmuz 2013) Tue Jul 30, 2013 1:33 pm | |
| negzel yamışsınız goçlar. kamandım hadi oynayak hehe. mert oyun değerlendirmeni de özlemişiz amk : )
taşıdım hepsini, şu anda doğru yerde başlıklar : )
bi de alican'ın yazdıklarını ve previyıslileri bi yerde toplucam, genel oyun historisi gibin. ekleyin siz de varsa eksikler. | |
| | | | 3. Oyun (26 Temmuz 2013) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |