Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

2 Kasım 2008

Go down 
3 posters
AuthorMessage
1UP
Admin
1UP

XP : 9100

2 Kasım 2008 Empty
PostSubject: 2 Kasım 2008   2 Kasım 2008 EmptyThu Nov 27, 2008 8:14 pm

4-9 kasım arası facebook'taki grupta yazmıştık bu oyunla ilgili yorumları. oradan buraya aynen kopyalıyorum:

ben:
pazardan beri yazacağıdım da anca nasip oldu. oyunun hissiyatı sıcakken yazayım yine de.

herşeyden önce, en geçerli yorum olarak çok zevkli oldu bence oyun. ben çok eğlendim, herkes de çok eğlendi sanıyorum.

2 fire vermiş olsak da kalanlar arası organizasyon süper oldu. zamanında buluştuk, toplaştık, oyuna zamanında başladık, tam da zamanında bitirdik. öngördüğümüz saatten 1 saat kadar geç bitti ama kimse yorulmadı, baymadı, sıkılmadı. 1 saat daha gitsek yorulabilirdik, tam ayarında oldu yani o, güzel oldu.

hülya teyzenin börekleri, barış abinin çayı lezizdi. ellerine sağlık : )

latron amarran (mert), kira rannos (barış) ve caleb (can) için güzel bir background oluşturduk, bu herifler nasıl buluştu, ilişkileri nedir, nerden geliyorlar nereye gidiyorlar şeklinde. volkan ve selen gelseydi, onlar ve can için çok bombastik bi giriş fikrim vardı ama tabi yalan oldu. o yüzden aslında kehri için yazmış olduğum giriş fikrini az modifiye ederek can'ın karakteri caleb'e uyguladık. çok da güzel oldu bence.

oyun latron'un memleketi, halfling köyü elmshire'da geçti. çeşit çeşit halfling dışında bir kaç da rhennee karakter canlandırdım, o da eğlenceli oldu bana.

araştırma/diyalog/combat dengesi de güzeldi bence senaryonun. combatlar özellikle kira ve biraz da caleb için kolay kalsa da 1. level olan latrona giriş macerası olarak tehlike seviyesi ayarlı gibiydi. zaten ben gördüm ki dragon bile çıkarsam latron sağ kalacakmış, ilk hareket olarak aksiyondan 100 metre geri gidip saklanıyor zira : ) ama iyi o, onu da sevdim ben hem roleplay hem taktiksel anlamda.

yine mert, ilk oyunu olmasına rağmen çok iyi canlandırdı karakteri bence. çok daha iyi olacak o belli, süper bir halfling bard yatıyor mert'in içinde, o belli oldu : ) can'ın caleb'i önceki maceralardan bu yana çok eğlenceli bir değişim gösteriyor sanki. o da süper oldu, değişen gelişen karakter. barış zaten deli bir insan, onun karakteri ile ilgili sürprizler yakında ortaya çıkacak gibi.

bir de grubun 3 kişi olmasının çok büyük etkisiyle, herkese görev düştü, rol düştü, herkes yerine göre ayrı ayrı coşturdu. karakterler arası uyum da çok iyi oturdu bence, motivasyonlar, yöntemler anlamında. tıkır tıkır gitti macera.

bir sonraki oyunu 2 ya da maksimum 3 hafta sonra yapıyoruz. 2 kontenjan var, gelmek isteyenleri bekliyoruz. kasarsak 6 kişi de olur ama tadı kaçıyor kalabalıklaştıkça (5 bile fazla aslında, 3-4 ideal).

bu arada bard latron, grubun maceralarının günlüğünü tutuyor (koçum mert!). latron chronicles'i okumaya başlayacağız yakında, çok heyecanlıyım.

daha yazardım ammaaa, bayılanlar oluyor! konuşalım yine burdan olsun, yüzyüze olsun.

can:
ellerin dert gormesin dm kardes
rhennee yengenin de selamlari var
ehehehehe

barış:
çok güzel oyun oldu diye hemen belirteyim fikrimi. gerek karakterlerin süper uyumu, gerek enginin dediği gibi herkeze ayrı iş düşmesi durumu çok ayarındaydı. bi de koçum mertin güzel başlangıcını belirtelim tabii. karizmatik bir kişilik olarak konuşmaları yapması, barda güzel performanslar ortaya döküp ahaliyi coşturması, sinsice büyüler yapıp gariban cücenin altına sıçırtması... (ulan mert ne adamsın bre!) sonuç olarak süperdi, combat kısmı bana biraz çerez gelsede devam edelim...

mert:
olm şimdi combat kısmı çerez merez diyip engin abiyi gaza getiriceksiniz ondan sonra birinci level halfling halimle kalıcam orkların trollerin arasında. ne kılıç bilirim ne ok bilirim saklanıp duruyorum zaten. sonra arkamdan ağlarsınız.
hoş siz o ayı halinizle ağlamazsınızda amonaki. öyle gömüp gidersiniz.

bu arada o cüceye cahil cahil yaptığımız eziyetler hala aklımda. çok inanmıştık onun bi boklar bildiğine. yazık oldu. esas ahçı teyzeye daha yazık olacaktı ama neyse.

dört gözle yeni oyun tarihini bekliyorum. ama muhtemelen haftaya haftasonu (15-16 kasım) Bursa'da olucam ben. Onu şimdiden belirteyim.

ben:
combatlar sonraki oyunlarda en iyimser ifadeyle "daha az çerez" olacak, onu söyleyeyim : )

bu arada combatlarda grid ve lego kullanımına ne diyorsunuz? çok pratik olduğu kesin ama (volkan da bu yönde fikir belirttikten sonra) acaba oyunun ruhunu hissiyatını skiyor gibi geliyor mu size diye sormak istiyorum.

bir sonraki oyunu 15-16sında değil bir sonraki hafta yani 21 cuma-23 pazar arası günlerden birinde yapalım. uyuyor mu? 2 hafta var, şimdiden uydurabiliyorsak ne güzel olur.

yeni maceraya girişmeden önce şu kira+caleb+latron üçlüsü olarak bir toplanıp yarım saatlik de olsa bir ara bölüm oynamamız lazım. toplanabiliriz bir yerlerde ya da öyle bir msn toplaşması ile de çözebiliriz. grubun ne yapacağına çok kabaca da olsa bir karar vermesi lazım (ki ben tamamen zorla bir yola sokmayayım grubu bir sonraki maceranın başında). örneğin elinizde bir sürü belge var, kaçakçılık olayını greyhawk'taki bazı isimlere ve örgütlere bağlayan, onu ne yapacaksınız? caleb loncaya dönüp rapor verecek mi?

bir de asıl siz rhennee kampında oturduğunuz sırada sizin dışınızda bir takım gelişmeler olacak ki bir sonraki maceraya girmeden önce onlara nasıl tepki vereceğinizi belirlemekte fayda var.

bir de şey diyeceğim ya, oyunla ilgili : ) bir ara caleb 'lan ne biçim dövüşüyosunuz böyle mi öğrettim ben size' tribi yaptı ya, o çok eğlenceliydi bence. latron, kira okumuş yazmış her ski bilen adamlar ama fiziksel dövüşe gelince maymun gibi kalıyolar ya... orada caleb hoca oluyo birden bunlar da çapsızlar ehehe... güzel grup çok güzel : )

barış:
ya benim kafamda şöle bi sorun var hemen paylaşayım. şimdi bu güzel kira abiniz ubormetenganın muadili konumunda olduundan benim göt sanırım biraz tehlikede. valostta geleceğine göre daha evvel uborların oyunuyla bir bağlantı olacağı kesin. şimdi; benim tırstığım nokta bu ipne muhafızların ahanda aradığımız adam bu diye beni almaları. konuşmak lazım. ne yapçaz, nereye gitçez.
21-23 arası bana uyar bu arada
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
caleb

caleb

XP : 7979

2 Kasım 2008 Empty
PostSubject: Re: 2 Kasım 2008   2 Kasım 2008 EmptyMon Nov 02, 2009 1:21 pm

2 kasim 2008 - 2 kasim 2009

tam bi sene olmus duzenli ekole baslayali

koclar be! kutlu olsun!

pirat
Back to top Go down
Latron

Latron

XP : 7085

2 Kasım 2008 Empty
PostSubject: Re: 2 Kasım 2008   2 Kasım 2008 EmptyMon Nov 02, 2009 6:36 pm

lan dün gibi iskelede buluşup karşıya geçmiştik. ilk oyunumdu lan benim o.. anısı büyüktür!

edit: olm dün gibi dedim ama şimdi düşündüm, aslında hiç dün gibi değil. bisürü şey oldu onun üstüne, epey olmuş gibi galiba.
Back to top Go down

2 Kasım 2008
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 22 Kasım 2008
» 6 kasım 2009 oturumu
» 19. Oyun (6 Kasım 2019)
» Yetimhane Piçleri - 20 Kasım 2015 / 4. Oturum: "Ölüm ve Tüy"
» 27 Aralık 2008