|
| 27 Aralık 2008 | |
| | Author | Message |
---|
Latron
| Subject: 27 Aralık 2008 Sat Dec 27, 2008 7:54 pm | |
| Babalar bir muhteşem oturumu daha bitirdik. Şu anda salonda oturmuş oyun sonu ilk değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Can kardeşimiz odasında hızlı hızlı üstünü başını giyiyor. Şimdilik sadece şu kadarını söyleyeyim sanırım herkes hemfikir, oynadığımız en muazzam oyunlardan biri oldu bu. Ayrıntılı değerlendirmeler elbette gelecektir. | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sat Dec 27, 2008 11:22 pm | |
| bir muhteşem oyunu daha geride bıraktık heh heeeey! kısa olacak dedik en uzun oyunumuz oldu. can'ı salmadık partilere göndermedik. frp'ye doyduk, bayılanlar oldu.
haramiler'in steaming springs'deki güzel hamam sefasından sonra (oh yea) handaki ahlaksız ibnetorlara derslerini vermesiyle başlayan oyunumuz greyhawk'ta sonlandı. şimdi düşündükçe hakkaten çook uzun sürmüş gibi geliyor. bin tane olaya girdi çıktı, bir sürü adamlarla muhabbet etti, bir sürü şey öğrendi grup.
steaming springs'deki han muhtemelen frp tarhinde daha önce görülmemiş olaylara sahne oldu lan. kesilen pipiler havalarda uçuştu. ayrıca caleb'in artık combatlardaki cenabetliğinden delirip 2 kader puanı harcamak suretiyle masaları devirerek adamları doğraması oyunun bombastik olaylarından biriydi. sonra efendi palanthas'la konuşurkenki agresif tavırlar hem amarran'ların şarap işini suya düşürdü, hem de haramileri muhtemel bir işadamı bağlantısından mahrum etti ama haramileri biz böyle seviyoruz zaten.
devamında flanaess'in gülü meşhuuuuuur greyhawk şehrine geldi grubumuz. ben şahsen yıllardır greyhawk'ta oyun oynuyoruz, ilk defa tüm setting'e ismini vermiş bu güzide şehrimizde maceraya girmenin heyecanı içindeydim. zaman olsa daha çalışacaktım, şehrin o kah karanlık, kah aydınlık, kah gri (greyhawk uuu) güzel atmosferini çok daha iyi vermek isterdim.
baya bir dolandı, baya yer gördü haramiler şehirde. alışverişler, yine neredeyse greyhawk kadar meşur yeşil ejder hanında şarkı türküler, kızlarla dans etmeler, pipocu cüceyle muhabbetler, elf abiyle hayvan gezdirmeler... daha sonra ubor'un ailesini ziyaret, orada ubor'un deliliğini aldığı amcasının grubu keçi işine sokması ehehehe çok eğlenceliydi. ayrıca barış'ın orada ubor'un amcasını oynattığı sahne de güzeldi. sinsice DM yapıcam sizi. 3-4 oyun sonra bi bakıcaksınız siz anlatıyorsunuz ben oynuyorum.
grubun paralı olması da baya zevkli oldu. alışveriş kısmı bir yana, hem sefa sürdü (arabayla yolculuk, en kral hanlarda yemeler içmeler, hamamlar...) hem de bilgi almak için kullandı. ee greyhawk şehrinde ne kadar paran varsa o kadar güçlüsün arkadaş.
grupla ve karakterlerle ilgili ayrıntılı yorumları yine size bırakıyorum : ) yazarsınız yine güzel, uzun.
bu enteresan bir oyun modeli oldu benim için. oyun devasa şehirde geçtiği ve gidilebilecek çok fazla şey, yapılabilecek çok fazla iş olduğu için hem zaten ne kadar kassan yeterince hazırlıklı olamayacağından, improvizasyona baya bir yer kaldı. çok da iyi oldu, daha az derinlikli ama daha serbest bir oyun modeli oldu. şehirle ilgili okuduğum bir sürü bölük pörçük şeyi de iyi kullandım, iyi karıştırdım ortaya gibi geldi. 'quest' çizgisi de geri planda, belli belirsiz kaldı, gezme tozma muhabbet daha fazla oldu (mert'in katılımından önceki eski oyunlar gibi) ama dengesi iyi oturdu.
sonuç olarak belki de şu 4 oyunun en zevklisi bu olabilirmiş gibi geliyor. her oyundan sonra öyle geliyor aöma sanki bunda daha çok öyle geliyor hehe : ) | |
| | | jemeal
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 2:08 am | |
| Nebat var cihanda en güzel şems renginde
Havuç der ademoğlu kokusu misk-i amber deminde
Ve bir nebat var ki aşk-ı hakiki deriz
Vücudu maşukumun içinde...
"ahhh aşktan ve hallerinden, beni sıcaklığıyla yaktı..." | |
| | | caleb
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 3:17 pm | |
| hizli okununca neseli, yavas okununca huzunlu
abi iste uyuya kalmisim abuk sabuk seyler goruyodum zaten, pazardan aceleyle biralarimi aldim, arabaya bindim yeni kiyafetlerimi degistirip parfumlerimi sıkındıgım icin karizmaya +2 girl attack bonuslarima da +1 aldigimi biliyodum yol 6 tuttu, diplomasi attim 17 geldi 5e hallettim kapiyi caldim, guzel bir kiz acti bi an charm yedim mi diye tirstim ama savele kurtarmisim, anladim merhaba dedim yuksek sesle, ben akatlarli can kantarci, buraya eglenmeye geldim! kiz beni iceriye buyur etti, o sirada tanistik, ev sahibinin kiz kardesiymis, memnun oldum. agir adimlarimi salona dogru atarken kafalar bana dondu iceride tanidiklar vardi: yildiz sovalyesi cenk cetin, zevcesi zeytinburnu soylularindan egem atik, buyuk bogazin ote yanindan sokaklarin prensesi sima ve kocamustafapasa'nin torunu sibel, az uzakta ise ali sami yen savascilari'ndan egemen ve yaninda sevgilisi katalunyali zeynep duruyordu ev sahibinin kocasi ile tanistiktan sonra arkadaslarimi muhabbetle selamladim sen nerde kaldin, dediler, saat kac oldu dedim ki arkadaslarla parti vardi evde, anca bitti oradan geliyorum bluff yapmistim ve tutmustu diger tanimadiklarla tanisip hos bes ettikten ve benim ne menem bir adam oldugumu hafif yollu belli ettikten sonra dolaba gidip birami aldim, geldim, ve icmeye basladim sansima zarlarim iyi geliyordu o aksam, farkindaydim charm yememistim, bluff'lar diplomacy'ler tutmustu, sarhos da olmuyordum
bir yandan biralari deviriyor, obur yandan da insanlarla hos sohbet ediyor, elbette eyyamdan da geri kalmiyordum: valost'tan duydugum bir espriyi kendiminmis gibi anlatiyor, latron'un cigirdigi turkuyu soyleyiveriyordum. ubor'dan ogrendigim meditasyon tekniklerini oradaki kizlara satmaktan da elbette geri kalmiyordum
butun bunlar bir yere kadarmis
gecenin bir vaktinde, muhabbet iyice harlanmisken ev sahibi dedi ki, cek yoresinden ozel bir icki var, denemek ister misin?
icersem ne olur engin abi dedim icimden cevap gelmedi
daha yuksek sesle sormaliymisim demek ki
tamam dedim, isterim.
yesil renkteki icecegin etrafina garip bir duzenek kuruldu, toz sekerler geldi, kasiklar cikti ortaya, alevler sardi etrafi
o an, acaba dedim, istememeli miydim
ama icimdeki macerayi seven adam istemelisin kocum, dedi, yesil ejder'de duymasinlar boyle tirstigini, aliverirler falchion'unu belinden
anlamadim ne demek istedigini, o sirada onumde ufak bir bardakta durdugunu gordum ev sahibinin absint dedigi bu ickinin
ve tabi, ictim, ve icimden bi ses dedi ki, kaninin asiri kaynadigini, yuzune ates bastigini hissediyosun, goz bebeklerin buyuyor
engin abi? dedim
yine ses gelmedi
ama hala kendimi iyi hissediyor, hatta cha +1 str +1 geldigine bile inaniyor, sadece dex -2'yi fark ediyordum
evet, sesim iyice yukselmis, kahkahalarim duvarlarda cinliyordu, alpuska arvisinden getirdigim muzik calan aletle de ilgileri uzerime toplamistim
dorduncu shot bardagi onume geldi
yildiz sovalyesi cenk, dostum can, dedi, dikkat et, amarran saraplarina benzemez bu.
sen nerden biliyosun amarran sarabini diye soracaktim ki, hadi hadi bekletmeyin ickileri sesleri o sorumu agzimdan cikmadan boguverdi
tekrar cikacak oldugunda ben de bu sefer uzerine o lanet yesil suyu dokerek midemin alevli derinliklerine yolladim
at bakalim bi 20'lik dedi icimden bi ses anlamadim int ve wis'den -2 almis olabilir miydim?
attim 22 geldi, hah dedim, noldu engin?
guzel kiz bana bakti, ne engini can? dedi
2 gelmis megersem
ikiymis.
evet dedi kiz, ikimiz kaldik sadece etrafima bakindim, kiz hakliydi, bir kisim dagilmis, bir kisim yerlere yatmis, bir kisimsa icerlerdeydi galiba detect lust yaptim, olabilir de olmayabilir diye bi ses geldi icimden valost'a sormak geldi orda icimden, abi sen baksana diye, tabi, soramadim.
seni istiyorum diyorum dedim diplomasi zarini attim ama kac geldigini goremeyecek kadar uzaga gitti ne diyosun can dedi kiz olmadi mi be diem, nereye gitti zar? can, ben didem, niye boyle tuhaf davraniyosun ya? kamanmaya +8 geliyo bana biliyo musun dedim ay ne diyosun be, ben yatmaya gidiyorum dedi ama tangan gorunuyo dedim, onu napicaz?
nerden, eksi kac geldi artik bilmiyodum
sen iyi degilsin, yat bence dedi peki bu falchion'u napicaz, +6 vuruyo!!! diye bagirdigimi hatirliyorum, o sirada da kizin kalkip iceri gittigini... bir an sonra omzumda bi el hissettim ali sami yen savascisi egemen icerden gelmis, arkasinda ev sahibi sovalye cenk yattigi yerden kalkmis,
araban asagida dediler
allahtan falchion'umu cikarmamistim, yoksa neler olurdu bilmiyorum
ama yine de kizin odasina lockpick yapmayi akil ettim
bir arbede oldu, her sey donmeye basladi, halının bana yaklastigi kalmis aklimda
engin abi dedim, son kader puanimi kullaniyorum
peki can abi dedi
evde olanlardan en son hatirladigim bu
sonra kendimi disarda buldum
yagmur kel kafama tukuruk, ruzgar yuzume tokat gibi iniyordu
arabaci beni iceri bindirdi
nereye abi dedi sonra
akatlar'a, evime engin abi, dedim. eve gideyim ki ubor'un bana biraktigi potion'u icebileyim, eve gideyim ki yatayim uyuyayim
eve gideyim ki pride point'lerim humanity point'lerim yenilensin
tamam dedi sofor, dikiz aynasindan bana tuhaf tuhaf bakarak
tamam dedi engin, anlayisla gulumseyerek
tamam dedim
burada iniyorum merdivenleri cikiyorum kapidan iceri giriyorum odama gidiyorum yataga yatiyorum ve uyuyorum......
....greyhawk diye harikulade bir kentteyim, yesil ejder diye bir handa, yanimda dostlarim, elim bir dilberin belinde, iciyorum. kulagimda latron'un nagmeleri, valost ubor'u kurduna gotunu isirtmakla tehdit ediyor kahkahalar atarak. ubor glitterdust'ini saka yollu avcunda hoplatiyor. biramdan koca bir yudum aliyorum ve elimde olmadan neseyle guluyorum. dilber bana gulumseyerek donuyor
adin didem degil,
degil mi, diyorum
hafif cekinerek
hayir salak herif diyor, hafif bir tokat atiyor yanagima, marista
ama gulumsemesi hala asili dudaklarinda,
tamam diyor engin, gerek yok zar atmana
ona seni istiyorum diyorum
ben de seni diyor.
rüya bu ya.
Last edited by caleb on Sun Dec 28, 2008 8:01 pm; edited 1 time in total | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 3:43 pm | |
| ulan! ulan can! ne güzelmiş bree! sabahtan beri volkanın muhteşem yılbaşı başlığını, mert'in ona verdiği aynı güzellikte cevabını ve şimdi kantarcı kardeşimizin aynı güzellikte yazısını okuyorum; yerlere yatıyorum ne güzel oldu bu blog olayımız, herkes ayrı bi güzel yazıyo. ulan sinsice yazarlık skiline artı veren bi alet buldunuzda bana mı haber vermiyorsunuz kamanırım diye, ulannn! | |
| | | Latron
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 3:47 pm | |
| ahahahahahhah yerlere yattım.. kamanmaya +8 alıp falchionumla duvarlara +6 vuruyorum can duyuyo musun ahahahahah... | |
| | | caleb
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 3:48 pm | |
| hahahahah eyvallah abi! zevkten inanamayarak okudum volkan'in yazisini, bitmesin diye asagi yavas yavas scroll ettim evde dolandim ulan ne guzel yazmis diye sonra ustune mert'inki geldi kaymakli kadayif oldu, az kalsin uyandiriyodum bagirip iceri lan ne guzel yazmissin diye gaza geldim sonra da, dedim bu da benden oyun degerlendirmesi olsun hayat da bir oyun degil mi ya? | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 5:06 pm | |
| abiiii... siz naptınız amınakoyayım ya? : ) sabahtan beri önce volkan sonra mert en son da can... bi acayip oldum deli divane oldum evin içinde : ) dönüp dolaşıp okudum 3-5 kez her birini. sarhoş gibi oldum lan keyif, duygusallık, melankoli falan hepsi birbirine karıştı, bayılanlar oldu. yaşlandım mı noldum lan.
inanamıyorum oyun vesilesiyle bu toplaşmalarımızın yarattığı enerjiye, bu forumun dönüştüğü şeye... çözemiyorum da tam nasıl bir şey olduğunu ama muhteşem hissettiriyor.
bu arada can abi, bu yazdığın 'öykü' bence bu dostluk kardeşlik çeçevesinin dışında da çok kıymetli. ben hakkaten anlatamayacağım bir keyifle, farkında olmadan sırıtarak okudum ama, sadece bizimle paylaşıyorsan biraz yazık ediyor olabilirmişsin gibi geliyor : )
oh be abiler : ) | |
| | | valost
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 5:13 pm | |
| hahahaha neler oluyor yine eline sağlık can bey... | |
| | | caleb
| Subject: Re: 27 Aralık 2008 Sun Dec 28, 2008 8:02 pm | |
| sagolun varolun grubumuz saolsun aramizdaki sinerjiye kurban | |
| | | | 27 Aralık 2008 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum