Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)

Go down 
3 posters
AuthorMessage
caleb

caleb

XP : 7975

10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?) Empty
PostSubject: 10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)   10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?) EmptyMon Oct 12, 2009 8:17 pm

evet, MKvA'da yeni bir gun, yeni bir oyunu daha geride biraktik. herkesin ellerine saglik. volkan diyemoglu'nun da hem diyemligine, hem ev sahipligine. pirat

en son bayagi olayli bir yerde kalmistik. kalede binbir turlu korku dolu ani atlattiktan sonra kulede tirsa tirsa beklerken. gece nobet vakti bi kadin sesi duyduk, korian'a tanidik geldi ama kim ya da ne oldugunu bilemedigini soyledi. sonra gecip gitti o ses. merak ediyorum noldugunu cok. sonra duymaya basladik zirh seslerini. etrafimiz cevrildi, bi baktik purple dragon'lar. suclamalari duyduk rivas'tan. teslim olduk. iyi davrandi bize nispeten. hathol'un kardesiymis adam megerse...

kalede nolup bittigini anlatirken manyakibne golge'nin tekinin saldirisina ugradik. onun da ne oldugunu anlayamadan kaybolup gitti. ne gizemli, ne dertli kaleymis be arkadasim. kaleden koy yoluna koyulurken rivas geri dondu ben bakicam buralara diye. sonradan agzina sicilmis halde gelecegi varmis. kim bilir o neyle karsilasti...

koye geldik, koy halkinin hakaretleri esliginde. koy kulesinin icindeki hapiste wanwe'yle karsilastik, bi de tabii lannet'le. agizlari burunlari yamulmustu. onlar anlattilar, biz anlattik, ordaki dallama muhafizin bizle dassak gecmeleri esliginde, mahkeme saatini beklerken. neler olmus neler megersem. tinen ortalarda yoktu, wanwe'den duydugumuza gore o da almis agzinin payini shandril'den...

ve mahkeme arlene'in baskanliginda basladi. suclamalari tekrar duyduk, reddedecegimiz kisimlari reddettik. kalanlar kaldi. hathol'u oldurmeye tesebbusumuz olmadigini, basina hic oyle seylerin gelmesini istemedigimizi ama onu orada bagli birakarak hata yapmis oldugumuzu kabul ettik. arlene ve arlene'in bagli bulundugu kanunlar cok sertti. baya boku yemis gorunuyoduk. biz konustuk, arlene konustu, konustuk, konustuk, diyecegimizi dedik. tam ceza aciklanacakken, bir bagirti ugultu koptu disardan: shandril geliyordu, ardindan da hathol. rahibe, muhafizi canlandirmayi basarmisti.

sevindik deli gibi. bilmiyorum, ben cok sevindim. hathol hayata donmustu bir sekilde. bir can yeniden canlanmis oldu. ve olumune sebebiyet verme suclamasi otomatik olarak ortadan kalktigindan, korian uyutmaya kalktigi icin, ben saldirdigim icin, wanwe orrath bekledigi icin ceza aldik. 1000'er ben ve Korian, 50'ser wanwe'yle orrath...

allahtan benim kilic iyi para etti de, kurtulduk calisma kampina gitmekten ikimiz 1000'er altinlik ceza yuzunden. bu sirada wanwe'yle korian arasinda bir gerginlik daha oldu. grubu birlestiren cimentolarda biraz daha catlaklar olustu. bayilanlar olacakti, olmadi, iyi de oldu. ama neler olacak gorucez. grup ilginc seylere gebe, o belli.

sen haramiler'e gore - her anlamda - cok daha genc bir grup olmasina ragmen MKvA'nin yasadiklari cok daha kritik sanki. ilginc bisey bu, guzel de cok. cok daha tecrubesizken bu kadar kritik olaylarla karsi karsiya kalmak, onlarla bogusmaya calismak cok hos.

bu son oyun da oyle oldu. koy halkinin nefretini hissetmek korkunctu. biraz da asiriydi bence. onlari buyuk baskindan kurtardik. tamam, hathol'un olumu feci oldu, ama biraz bize de insaf be kardesim. kac kere olumlerden donduk orayi temizleyecez diye. o demirci efendiye bak sen...

girisimci yhenni ise genel olarak isine gucune bakmaya calisti. bunu da etrafindakilere belli etmeye. grubunu seviyor, dagilmasini da istemiyor. ama dagilacaksa da kafasini taslara vurmaz. ama sanki bu kadar uyumsuz tip bir aradayken baslarina gelecek seylerin cok daha ilginc olacagini hissediyor.

kendisine acilen bir kilic edinmesi lazim yalniz. boyle okla hancerle cok gidilmez. otturuverirler adami.

lannet daha sakindi. bize borc vermeye kalkisti, tatliydi da cok. hosuma gitti benim. baran baya iyiydi genel sergiledigi npc durusuyla. sean connery'yi oynaticaksin ona iki kas yaptirip. ehehehe.

diyeceklerim bu kadar. herkesin tekrar agzina, eline saglik. MKvA'nin da yolu acik olsun. MK mi olur, vA mi olur bundan sonra, orasini ilerleyen oyunlarda gorecegiz...

pirat
Back to top Go down
valost

valost

XP : 8584

PostSubject: Re: 10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)   10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?) EmptyMon Oct 12, 2009 11:15 pm

herkeslerin ellerine sağlık... canciğim de girişi yapmış sağolsun, ben devam edeyim...
lannet sakin ve akıllanmıştı... hathol'un ölümü baya etkiledi onu. içinizdeki en hassas adam oymuş meğer Razz
kasaba halkı da karşılama şovunu yaptı sizden öncekilere... siz küfürlerle karşılanırken onlar omuzlarda gezdi, kasaba girişinden tapınağa kadar "hurra, hip hip hip" diye havaya atılıp tutuldular...
demirci de aynı demirci... hatırlarsanız ikinci oyunda rahibe tinen'e şarlamıştı... kovalamıştı dükkandan. yapısı gereği asabi bi arkadaş...
siz de hassas anlarda alttan alıp taşkınlık yapmadınız, durumun ciddiyetini farkına varıp uslu durdunuz, iyi oldu... ben wanve'den filan tırstım bi ara "ben bu mahkemeyi tanımıyorum" diye ayaklanacak diye. ama olmadı çok şükür şeyler.

güzel ve yorucu bi oyun oldu bu. saatlerce bır bır konuştum, kılıktan kılığa girdim. çok zevkliydi. sanırım bir MKvA klasiği haline gelecek olan Korian ve Wanve atışması vardı yine. tadından yenmedi. Smile
bi de çok ortada oyundu. tamamen sizin role-play'inize bağlıydı her durum. cormyr ceza hukuku filan da bir yere kadar Smile
olabildiğince dengeli hareket ettiniz... (hathol'a dava açalım kısmına çok güldüm ama... adam ölmüş, kalkarsa dava açıp hapse attıracaksınız bi de)

bi yandan da rahatladım çok. oyun zamanı olarak değil ama dünya zamanı olarak çok takıldık oralarda. yeni maceralara, mecralara akma zamanımız gelmişti. koskoca memleket, koskoca dünya... girip çıkıcak daha bi sürü yer var. sıra onlara geldi diye sevindim. kamandım yeni maceralara...
zavallı yhenni ve korian'ın çalışma kamplarından kurtulmasına da sevindim. oraları çünkü amerikan hapishaneleri gibiymiş. duşlarda neler gelicekti başınıza, ne initiave'ler atıcaktınız, ne damage'lar alıcaktınız. allah korusun...

son oyundan da anlayabileceğiniz gibi bundan sonra oyunlarımız hukuki ve politik çerçevede geçecek, eğitici olacak. bir sonraki göreviniz arabel nüfus dairesinden ikametgah çıkartıp muhtara ulaştırmak olacak mesela. olabildiğince iç sıkıcı ve combatsız Smile
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

XP : 9096

PostSubject: Re: 10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)   10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?) EmptyTue Oct 13, 2009 11:43 pm

oyuncu olmak ne kadar mükemmel zevkli bişey yahu!

volkan diyemi canlandırdığı türlü türlü npc'den (lannet, arlen, rivas, shandril, baran, hathol) ve mahkeme performansından dolayı (hem npc arlen, hem oyunun temposu açısından) büyük tebrik ederim.

şimdi oyunu korian'dan bağımsız, objektif olarak değerlendirmem zor. grubun genel bakışı diye bir şey de yok sanırım. ama bu konudan daha sonra uzun bahsedeceğim zaten. direk korian gözünden değerlendirme yazmak istemediğim için, bir orta yol bulmaya çalışarak oyunu değerlendirmeye başlayayım.

bir kere ortada bir kaç enteresan bir durum vardı:

birincisi, MKvA (kendi kafalarınca) büyük işler başarmış, köye dönmüştü ama sonuçta ellerine geçen şey, yargılandıkları, suçlandıkları, cezalandırıldıkları bir duruşma olmuştu (hatta bazıları köy muhafızlarından temiz dayaklarını bile yemiş gehen gehen). ne köy halkı, ne muhafızlar, ne yöneticiler ne de kilise grubu sevmiyordu.

bu, aslında korian için çok şaşırılmayacak bir durumdu, hatta hayata bakışına dair çoğu fikir daha da güçlenmiş oldu bu sayede. tabii ki fırsat buldukça bunu dile getirmekten, gevgev etmekten de geri durmadı. ancak gruptaki genel hayal kırıklığı hissi, çabalarımız boşunaymış hissi, sikem ben böyle adaleti hissi çok barizdi. sanıyorum özellikle de insanlara güvenen ve en kötü muameleyi gören Wanwe'de. etrafımızda bize ters ters bakan halk ve muhafızlar, mekanlarımız da nezarethaneler olunca depresif hissiyat ister istemez hakimdi.

ikincisi, gruba kendilerini savunmak ve aklamak için bir fırsat verilmişti. bunu nasıl yapacağız diye düşünüp planlamak ve mahkeme salonundaki konuşmaları yapmak eğlenceliydi.

burada, bir dayanışma ruhu oluşur gibi oldu. şöyle yapalım, böyle diyelim, suçlamalara karşı sağlam duralım, gibisinden. orada ortak kararımız mahkemeye olduğunca saygılı olalım, bu işi onların yolundan halledelim, gibi bir şeydi.

mahkemedeki konuşmalarımız da zevkliydi. burada korian 'marifetlerinden' birini göstermek için büyük bir fırsat buldu, grubun avukatlığının büyük kısmını üstüne aldı. fena da gitmedi zannediyorum. ancak arlen'de nuh diyecek peygamber demeyecek, geri adım atmayacak bir duruş vardı. burada da bir yerden sonra grup büyük bir çaresizlik hissiyatına kapıldı. bir 'biz ossuruk gibi adamız elimizden bir şey gelmez, bu boku çekeceğiz' tadı var gibiydi.

üçüncüsü, sonuçta grup başka bir meseleyle karşılaştı. toplam 2100 altın kefaleti nasıl buluruz kasışı. bu sırada artık karakterlerin açık çatışmaya girmesi de kaçınılmazdı tabii. ha, rahibe tinen, shandril'in yanından kovulmakla korian ve yhenni'nin çalışma kampına gitmesine eşdeğer bir ceza aldı diğer yandan, o ayrı.

'ulan bu parayı nasıl ödeyeceğiz, yarra yedik,' atmosferi güzeldi bence. 3'ün 5'in hesabını yapmak, gavur borcuna girmeleri göze almak eğlenceliydi. lannet kardeşimiz tamam da, shandril'den borç ve yardım istemek korian'ı büyük bozdu mesela (ama işte roleplayi zevkliydi tabii). sonrasında Yhenni'nin kılıcını satmak gibi bir yandan ibnece bir yandan yerinde bir hareketle çalışma kamplarında eşcinselliğe geçişten götü kurtardık, amma bu bölüm artık sinirleri iyice gerilmiş, kalenin dibindeki atışmadan sonra birbirlerine karşı bir derece daha temkinli davranan, yıldızları barışmayan 2 'arkadaş' wanve ve korian'ın alevlenmesi için de mükemmel zemini oluşturdu.

sonunda, nereye gideceğini bilemeyen, beraber davranmak için pek sebebi olmayan bir grup kaldı geride.

shandril tarafından reddedilmiş, gözü yaşlı tinen ne yapmalı? lathander'e bağlılığından geri adım atmayıp, shandril'e ve tanrısına kendini kanıtlamak adına yollara düşmeye hazır görünüyor, bir planı olmasa da.

sonuna kadar köye, göreve ve wanve'ye sadık barbar orrath, bu bağlılılığının karşılığında medeni insanlar tarafından cezalandırıldığında ne yapacak? onlara olan inancını kaybetmeyip mor ejderlerle bir göreve daha gitmeye gönüllü olacak. ancak kendisine gerek olmadığını öğrendiğinde şimdi wanve ile kalmaya devam mı edecek?

bu ikisinin kör bağlılığına anlam veremeyen korian'ın bir an önce bu uğursuz kaleyi de köyü de geride bırakmak istediği aşikar. büyük bir şehre, arabel'e mi? neden olmasın. girişimci yhenni ile birlikte mi? neden olmasın. peki ya wanve?

wanve, orrath ile benzer durumda. ancak barbarın aksine, wanve'nin şimdiye kadar gördüklerine tercih edebileceği bir halkı var. bu hayal kırıklığından sonra wanve yolunu nasıl çizecek?

yhenni ise bu 'girişim'den çok karlı çıkamasa da girişimcilik mesleği böyle birşey olsa gerek. kamplara gitmekten yırtmak, önceki kazancı buraya yatırıp götü kurtarmak, yeni girişimlere yelken açmak bile kara geçmek sayılabilir. üstelik marifetinin ne olduğu tam kestirilemeyen, ancak girişimcilik mesleğine uzak olmadığı aşikar korian var yanında şimdi bir de...
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
caleb

caleb

XP : 7975

PostSubject: Re: 10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)   10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?) EmptyWed Oct 14, 2009 8:40 am

yapimcilarla konustum
volkan, valost, askar ve diyemoglu'ndan olusan senaryo ekibinden cok memnunlarmis
pilotun tutmasindan sonraki bolumleri, ozellikle bu son mahkeme bolumunu begenmis baya izleyici, AB %40.23'mus
seyirciler ozellikle wanwe ve korian arasindaki gerilimin nereye varacagini cok merak ediyorlar
halfork orrath'in kendine halfork bir zevce bulup bulamayacagini gormek istiyolarmis
dolayisiyla ikinci sezon yuksek ihtimal cekilecekmis!

ehehehe
pirat
Back to top Go down

10 ekim oturumu (4. mu 4.5 mu?)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 27 Şubat 2010 oturumu
» 3 Eylül 2009 oturumu (3. oyun)
» 6 kasım 2009 oturumu
» 3 aralık 2009 oturumu