Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

15 nisan perşembe - ilk oturum

Go down 
+3
karnak
parakoz
1UP
7 posters
AuthorMessage
1UP
Admin
1UP

XP : 9096

15 nisan perşembe - ilk oturum Empty
PostSubject: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptyFri Apr 16, 2010 12:32 pm

uzatmadan girişi yapayım.

alicanla evde ikide bir, durup durup ''ne güzel oyun oldu ya ehehe,'' diyoruz. süper keyifli bir gece oldu.

karakterler fantastik. bütün karakterlerin bir ''karakteri'' var ve o daha ilk oyundan süper ortaya çıkmaya başladı. oyun oturdukça çok daha güzel oratya çıkacak, muhteşem grup içi dinamikler oluşacak diye tahmin ediyorum. kah atışmalı kah yardımlaşmalı... ilk oyunun en fantastik karakteri ödülü ama tabii kehri'ye gidecek herhalde : )

ben kendi karakterimi oynatmaktan da acayip zevk aldım. en baştaki combat küçük de olsa, kafamdaki konseptin gerçek olması (kendi ölmeyen, kankaları da öldürtmeyen sağlam adam konsepti) zaten acayip zevkliydi. roleplay kısımlarında da mümin, mülayim cüce karakterin hastası oldum.

dünya, ortamlar, olaylar güzel görünüyor. bunda golarion dünyası yazarlarının payı da vardır tahmin ediyorum. ama konsepti güzel kavrayıp, hazırlayıp bize direk ilk oyunda genel bir dünya hissiyatı veren volkan diyemi tebrik ederim (volkan abi, heralde FR'dan sonra bir rahatlama olmuştur hakkaten).

bu acayip şahane oyunlar vadeden müçemmel grubun ilk oyununa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk : ) kehriye kahve içiremedik arada kaynadı galiba ama bir dahakli sefere nescafe servisimiz de olacaktır. bi de kehri. ayarlayabilirsek 2 el de sitrit faytir atalım lan bi dahakine de seni bi üzem.

heh he...
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
parakoz

parakoz

XP : 5873

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptySat Apr 17, 2010 7:48 pm

öncelikle oyunun mimarı volkan diyeme minnetlerimi sunuyorum, abi müçemmel bi oyundu ellerine sağlık...

kendi adıma aylardır beklediğim ve son ana kadar 1001 kararsızlık yaşadığım oyun beni benden aldı Smile ama oynayınca dwarf fighterle ne kadar doğru bi karar verdiğimi anladım... şimdiye kadar gueststar olarak oynadığım oyunlar ve karakterler de gayet eğlenceliydi ama starring olmak daha başkaymış. yani bu karakter tamamen benim nereye çekersem oraya gelcek, bi kamanma durumu yok ortada. acaba bu hafta oynar mıyım acaba stresleri de yok haliyle.

karakterlere gelicek olursam tüm oyucular -özellikle tarast- beni (ne kadar arka oda maceraları biraz uzun sürse de) fazlasıyla doyurdu. gerek bilinçsiz cüceler, gerek avare rogue, gerek golarion tema kurucusu potansiyeline sahip ranger ve gerekse kapitalizme tek başına direnmeye çalışan mage zıtlıkları ve karakterleriyle oyunun gelecekte ne kadar şahane olucağnı ilk oyundan kanıtladı.

oyunsa tam anlamıyla heycan vericiydi. eyyamcı ve birazcık tırsak manu bizi ne idüğü belirsiz bi yaratıkla karşıladı. combat gerçekten bi faciaydı. ya grubun fighteri ilk roundda stun mı olur? hem de 5 round ya! sefilliğin böylesi Shocked ama bu işin de iyi yanı tank clericimizin ne kadar yetenekli olduğunu bize göstermesiydi, damage almadan bitirdi combatı. aklı havada roguemizin atletik yeteneği sonunu hazırlicaktı ama bişey olmadı yüce torag sağolsun. bu arada damage yiyen ilk adamımız oldu, geçmiş olsun...

köydeki olaylarsa azıcık olan cüce aklımı başımdan aldı. peşimizden 'lan cüceler gelmiş' diye koşan halk ahalisi combat üstüne suratımıza bi gülücük kondurdu, taa ki 'köyde imam öğretmen burda şerif büyücü' diyen kendini sihirbaz olarak tanıtan taraskla karşılaşana dek. bira istiyoruz diyoruz çay için diyo, hana götür diyoruz aktara gidelim diyo, o zaman bira getir diyoruz şerifin karısını yollamaya kalkıyo, kadın lazımsa aktarın arkasını size ayarlarız diyo Very Happy handa pis herifler var dövelim, evin altındaki madenden size pay veriyim diyo, bıkmadan usanmadan ihalenin nolduğunu anlatmaya çalışıyo. sabrını tebrik ediyorum gerçekten. açık ara oyunun en renkli karakteriydi yani...

bakalım avanak karakterlerimizi gelecekte neler bekliyo??? son olarak; bizimde artık oyunumuz var lan Very Happy eheheheee
Back to top Go down
karnak

karnak

XP : 5574

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptySat Apr 17, 2010 8:59 pm

herkes in yaptığı gibi öncelikle diem *abi* mize ve evlerini bizle beraber fantastik ortamlara açan magrimar ve torgrim(yanlışım varsa affola:D)e teşekkürlerimi sunarak başlıym.

gerçekten aylardır beklediğimiz olaylara,ortamlara girişimiz şahane oldu.artık tamamen istanbula geldik diyebiliriz lan parakoz.:Darka odada yaşanan uzun bekleyiş, heyecanı daha da arttırsa da muhteşem tırt manuyla karşılaşmamızla başlayan maceralar güzel ve tadında bir başlangıç yaşattı bize.ilk tanışmalar ardından gelen ilk ufak*(öyle olması gerekiyordu ama canımız fighter ımızın şanslı diem zarlarıyla azına kabzayı yemesi sonucunda uzun bir eziyete dönüştü) combat,yenen ilk ok,5. dk önce yolda karşılaştığın cüce tarafından heal edilmek,tecrübeli oyuncuların geri dön uyarılarına aldırmadan kanımızdaki çılgınlıkla liderin peşinden koşup,tecrübesiz ve bilinçsizce opportunity verip oyunun hemen başında domalıp ölüm döşeklerine yatmak(zamanla bu tecrübesizlikten kaynaklanan mallıklar umarım düzelir.) vs. vs. herşey muhteşemdi kanımca.

oyuncu karakterleriyse bence tamamen aykırı gözükseler bile oyuna,takım ruhuna(henüz tamamen bir takım olamamış olsak bile)büyük şeyler katıcak gibi gözüküyor.elinde tapu kağıtlarıyla köşe köşe dolaşan,patavatsızlık eden(genelev ortamı yaratmaya çalışan Cool ),buna karşın oyuna ayrı bir renk katan ve ileride çok işimize yarayacak konuşma yeteneğine sahip sevgili büyücümüz,herşeyden kıllanan,çabuk sinirlenen baltası fazla kuru durmayacak gibi gözüken hırlsı cüce fighter ımız,kafası zorla çalışan ama gözüpek,dinine bağlı cleric ve katı kuralları,kararlı bir dünya görüşü var gibi gözüken ranger... ulan ne güzel tayfa olmuş cidden enteresan şeyler yaşanıcak geh geh Very Happy

kendi küçük aklımda düşündüğüm bazı şeylerden küçük öneriler de sunmak isterim.mesela oyunu bıraktığımız yerde,şehirde,yaklaşık olarak 45. dakika hiçbirşey yapmadan oturduk bariz. bu da sanırım birazcık kararsızlığımızdan oldu.belki birşeyleri yapmak için çabuk karar vermeliyiz.grup içinde bişeyleri yapmak istemeyen olunca bence o olayı yapmaktan vazgeçmekten se,yapmak isteyenlerin yapması yönünde bir hareket belki de daha çabuk yol katetmemizi sağlayabilir.

arka odada beklemek de harbiden bbg final gecesi stresi yaşattı herbirimize.umarım bidaha bu denli ayrı düşmeyiz. zıtlıklarla dolu uyumlu bir grup olcaz gehen gehen Very Happy
Back to top Go down
valost

valost

XP : 8584

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptyMon Apr 19, 2010 11:08 am

kısa, zevkli, dadında bi oyun oynadık. güzel bi giriş oldu ve karakterleri az da olsa tanıdık... diyem olarak gözlemim baya fantastik bi grup olacağınız yönünde, tabi grup olmaya karar verirseniz : P meh meh meh...

ilk oyun olmasına rağmen herkesin role-play'i iyiydi.
cüceler gerçek bi cüce gibiydi maşallah. insanların memleketi ve alışkanlıklarına tepkileri ve cool tavırları çok güzeldi. genç rogue'umuz da muhabbet sever halleri ve heyecanıyla gelecek vaat etti. rencır da oyun içinde maceraya doğru yapılan tek müspet hareketi yaptı; duvara bardak koyarak locayı dinleme fikri şaaneydi. ali "ben bilmiyorum hiç ferepeyi, nası oynıcaz" filan diyo ama gizli gizli ferepe oynuyomuş gibi geldi bana. sihirbaz içinse bi pek bi şey demiyorum : ) hedefi net, motivasyonu tamdı. birbirinden renkli önerilerle sorununu çözmek için uğraştı. herkesi bi araya getirme misyonunu üzerine alıp bunun için uğraştı.

son olarak küçük combatımızda fighterin ilk rounda ıskartaya çıkması talihsizlikti. işler biraz daha ters gitseydi çok üzülebilirdik : )

valla ben çok eğlendim. zevkli oldu. daha da zevkli olacak gibi ilerledikçe.
hayırlı uğurlu olsun, nice oyunlara diyor, gözlerinizden öpüyorum bebücüklerim...
Back to top Go down
selo

selo

XP : 5826

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptyMon Apr 19, 2010 2:44 pm

Keşke benim de oynicak bi oyunum olsa... Ne güzel Sad Rolling Eyes
Back to top Go down
valost

valost

XP : 8584

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptyMon Apr 19, 2010 3:42 pm

selo wrote:

olur selocum. ben biraz daa öğreniyim golarion'u, yeni aldığımız kitaplarla sizi oynatıcam zaten...
Back to top Go down
carno

carno

XP : 6089

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptyTue Apr 20, 2010 5:27 pm

valost wrote:
selo wrote:

olur selocum. ben biraz daa öğreniyim golarion'u, yeni aldığımız kitaplarla sizi oynatıcam zaten...

biz o oyunlarda yokuz yani! : )

paf püf takım, hıh...

: )

çok sevgili arkadaşlarım, neredeyse ikinci oyuna başlayacakken ilk oyunu değerlendirmiş olduğum için özür dilerim.

ama masada ne kadar ranger isem, gerçekte baya bildiğin keresteciyim.

değerlendirme : : P

Diyem, kanka sana puanım 10. Övgüye gerek yok ama dikkatimi çeken bir noktayı iletmek isterim... Bizim gibi geneli az oynamış konu hakkında fikri süper şahane olmayan adamları ilk günde bile çok güzel derledi topladı... Bir iki kaş göz hareketi, tek laflarıyla disiplini sağladı, nasıl oynanması gerektiği hakkında sağlam fikirler verdi.

Engin abi, birlikte çok vakit harcayamadık ilk oyun olması sebebiyle ama bende büyük popescu hissi uyandırdı, aşırı güven ve rahatlık verdi...

Kehri bey, sayesinde emlakçı oldum : ) Yine de benim için hayatın anlamı kendisi...

Orhan abi ve Alican abi, yine engin gibi kendileriyle de sonradan karşılaşabilme şansım oldu ama gördüğüm andan itibaren hayretlere düştüm... Abiler baya baya rol yapıyorlar... Karakterleri var. Ulan dedim, şahanesiniz çocuklar... Bir kaç tane ayrı ayrı reaksiyonlarına taptım öyle diyeyim...

İnancım, ilerleyen zamanlarda eğlencenin sınırsız olacağı yönünde...
Back to top Go down
Magus

Magus

XP : 5563

PostSubject: Re: 15 nisan perşembe - ilk oturum   15 nisan perşembe - ilk oturum EmptySun Apr 25, 2010 11:43 am

hayırlısıyla evi aldık sonunda köyde bayram havası var
genç dimağlar bilgi ile irfan ile dolacak
tahsilli nesiller yetişecek
ite uğursuza yar olmadı ev
güzel ev
Back to top Go down

15 nisan perşembe - ilk oturum
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 22 nisan perşembe