Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

HARAMİLER - kahraman mı cani mi?

Go down 
4 posters
AuthorMessage
1UP
Admin
1UP

XP : 9096

HARAMİLER - kahraman mı cani mi? Empty
PostSubject: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyTue Dec 16, 2008 2:18 pm

Farklı kaynaklarda corruption, dark side, morality, taint ya da hiç kasmadan evil olarak bahsedilmiş bir takım hareketleri sizin için derledim. Bi bakın bakalım tanıdık gelenler var mı.

Undead yaratmak
‘Evil’ büyü yapmak (bazı büyülerin açıklamalarında ‘evil’ tanımı var)
Lanetli ya da şeytani bir büyülü eşyayı kullanmak
Bir şeytanla ya da iblisle ilişki kurmak
Bir şeytanla ya da iblisle anlaşma yapmak
Bir şeytana ya da iblise tapmak
Çaresiz birini aşağılamak
Sebepsiz yere birine zarar vermek
Tehdit ederek işkence yapmak
Eziyet ederek işkence yapmak
Dayanılmaz acı vererek işkence yapmak
Tecavüz
Savunmasız birini öldürmek
Masum birini öldürmek
Zevk için birini öldürmek
Katliam
Soykırım
İhtiyacı olandan çalmak
Kutsal bir tapınağı kirletmek
Kişisel kazanç için bir arkadaşa ihanet etmek
Kişisel kazanç için adaleti kötüye kullanmak
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
valost

valost

XP : 8584

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyTue Dec 16, 2008 3:10 pm

21'de 6 tutturmuşuz... aşağı yukarı...

kaç tane daha yapmamız lazım... afro
Back to top Go down
caleb

caleb

XP : 7975

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyTue Dec 16, 2008 3:59 pm

hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
var ya evde dusuyodum yerlere

Bir şeytanla ya da iblisle ilişki kurmak
Bir şeytanla ya da iblisle anlaşma yapmak
Bir şeytana ya da iblise tapmak

bundan sonraki adim da seytanla ayni yataga girmek galiba
seytanla anlasip tapindiktan sonra cinsel iliskiye girmek
Twisted Evil
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 5:58 am

ehueh büyük konuşma can abi, bugün imza atan yarın cinsel ilişkiye girer, imam nikahı kıyar : ) erinyes bu, bak ikinci oyunda keyla'yı zar zor tutmasanız koşuyodu kucağına. yarın karı kılığında gelse yerlerde yuvarlanırsınız hepiniz : )

valost wrote:
kaç tane daha yapmamız lazım...

eheh benim fikrimi soracak olursan chaotic neutral olmakla birlikte chaotic evil'a yakın bir yerde duruyor grubun genel elaynmıntı. ama ince bi çizgide, o ince çizgi zevkli yapacak gibi görünüyor zaten oyunu.

'ulan evil olmayak' korkusu baskı yaratsın diye değil, fikriniz olsun diye yazdım yukardakileri. yarın öbürgün paladin'in biri smite evil ile girişirse neden ekstra damage aldık diye şaşırmayasınız diye Twisted Evil

evil olursanız bir tek valost ehlonna'ya dua ederek yaptığı büyüleri kaybedecek. bi de gnarley rangerları barındırmayabilir aralarında tabii.

valost da kendine dua edecek evil ya da neutral bir doğa tanrısı bulup kamanır, en kötü ihtimalle de bundan sonraki level'larda barbarian'a döner olur biter : ) heleeee!..
Back to top Go down
valost

valost

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 6:08 pm

ulan yine bana girdi...
Back to top Go down
caleb

caleb

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 6:56 pm

what the fuck did I do? diycektin haci
eheheheheheh
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 9:54 pm

barbar hacı! reyce girersin! *kamannnnnn*
Back to top Go down
valost

valost

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 10:28 pm

şimdi grubumuz "haramiler"in ve doğal olarak onu oluşturan bireylerin ortak amacı, her şeyden önce hayatta kalmak... bunun için de şeytanla anlaşma da imzalarım, onunla top da oynarım... sonuçta şeytanla yaptığımız anlaşma da iblisleri öldüreceğimiz yönünde... masum filan öldürmüyoruz...

kavun kafalı büyücüye gelince... evet, sınırı biraz geçmiş olabilirim ellerini hamura çevirerek... ama valost'un olayı o zaten, sınırı geçmek... yoksa kime sorarsanız, gidin ormana, gidin eski yeni arkadaşlarıma, valost'un içinde iyilik var derler...

sınırı biraz geçme konusuna gelince, ikinci kere elini kırınca biraz abartmış oldum... yoksa ilkinde çok haklı olduğumu düşünüyorum... dua etsin kesmedim ellerini...

peki niye kırdım ellerini, onu sorun? çünkü o ellerle kötülük ediyodu... artislik yapıyodu... o ibinenin oğlu yüzünden çukurlarda can veriyodum lan!!!

bi önceki oyunda üç günlük bebe için hayatını tehlikeye atan bu kahraman insanlara, yaptıkları ufak bi hata yüzünden lütfen çirkin damgalar vurmayalım...

"kahraman mı cani mi"
tabii ki kahraman... zavallı gnomeları oradan kim kurtardı? kendini ogrelerin önüne, sırtına kim attı? şeytan çekici almasın, bi yandan da çocuklar şeker yiyebilsin diye, onunla anlaşma imzalama riskini kim göze aldı...

yapmayın efendiler, yapmayın... bu çağda kahramanlar kolay yetişmiyo...
Back to top Go down
ubor metenga

ubor metenga

XP : 7054

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 11:00 pm

duyun bu feryadı, açın valost'un önünü, çocuklarda şeker yiyebilsin artık king haramiler olarak sanırım bu bizim imzamız olabilir. yani bi yandan süper iyi hareketlerde bulunup bi yandanda acımasız olabilmek... sanırım gurup hep bu çizgide olacak ve iyide kötüde olmayacak. ortada bi yerde. sonuçta benim bildiğim valost o büyücünün elini hamura döndürür, ama gidip daha kundaktaki bebecikleride kurtarır. bu hareket valostun gıyabında tüm haramilerin düsturudur. barbar oluncaksa hep beraber olunur allaan izniyle cheers
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 11:20 pm

ahahahahahaha

valost'un bu açıklamasından sonra valost'un elaynmıntını söylüyorum:

valost'un elaynmıntı tex willer'dır.

hohohohohohoh!
Back to top Go down
valost

valost

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Dec 17, 2008 11:56 pm

tex willer mı heheheheh..

bu da onun büyücülük kariyerinin sonu oldu Smile

hahahaha unutmuşum ben onu ya. demek içimde bi yerde duruyomuş... afro
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyThu Dec 18, 2008 2:39 pm

özellikle volkan'ın söyledikleri ve alignment olayıyla ilgili şunu diyeceğim:

iyilik/kötülük gibi kavramlar tabii ki çok soyut ve göreceli. fakat sevgili D&D sistemimizde alignment kavramının çok temel bir yeri var. aslında oyunu sığlaştıran bir konsept bana sorarsanız. biz de zaten çok arka planda tutuyor, esnetiyor, normal olarak siklemiyoruz ama alignment'in oyunun mekaniğine etki ettiği durumlar çok var. bu yüzden çok geri planda olsa hatta oyuncu siklemese bile teknik olarak her karakterin bir alignmenti olmak zorunda.

bu gibi durumlar özellikle paladin gibi karakterlerin olduğu oyunlarda çok ortaya çıkıyor. zira detect evil, smite evil gibi özellikleri var bu arkadaşların. bu özellikler evil diye bir kavram tanımlıyor. bu evil bizim anladığımız evil olmak zorunda değil ama D&D evil'i olarak kabul edicez mecburen.

oyuncuların alignment'ini değerlendirirken de D&D evilini ve goodunu kullanmak durumundayız.

bizim grupta görünürde en çok valost için sorun olmasının sebebi de güçlerinden bir kısmını good bir tanrıdan alıyor olması. ehlonna duysa şeytanla anlaşmayı o dakika keser büyüyü :sarcasm:

oyun içi sıkıntıları olabilir evil olmanın, bu kadar kolay detect edilebilir bir şey olduğu için. onun dışında benim için hiç bir sorun yok. hatta dalga geçmek için değil ciddi söyledim barbara döner valost diye. çünkü grubun konseptine ters düşmektense uygun olmak daha zevkli. ve şu anki konsepti, her yola açık olması en zevkli oyunların ortaya çıkmasına sebep olan bir model bence.

allah her dieme haramiler gibi grup versin :dance:
Back to top Go down
valost

valost

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyThu Dec 18, 2008 6:02 pm

şimdi işin mekanik kısmı şöyle mekanik hakkaten: ben oyuncuyum; paladin oynatıyorum... detect evil yapıyorum. ve evil orda kırmızı kırmızı gözüküyo bana. gidip smite evil yapıyorum. dövüyorum, dayak yiyorum vs... bu kısmı evet, mekanik. çünkü engin'in elindeki npc evil. kağıdın üstünde o yazıyo. ve paladin olarak görevim kötülerle mücadele etmek.

diğer yönden ise; şimdi engin'in elinde alignment'ı kağıt üstünde good gözüken ama alignment'ı belli olmayan bi grup var. genel eğilimleri de belirsiz, başları götleri ayrı oynuyo. bu yüzden karşımıza çıkacak olan bi paladin'in detect evil ile bizi bulması, üstüne smite evil yapması bi acayip... ben ne diyeyim o paladine, ben bilmeden kötülük ettim mi diyeyim... bu kadar ince bi çizgi üzerinde, bi de şehre filan girip çıkarken, kaydıysak evil'a, onu bilelim, ona göre davranalım...

sonuçta bizler karakterler olarak olayın merkezindeyiz. içimizdeki çelişkiler -gerek grup, gerek ayrı ayrı karakter olarak- oyuna renk katan şeyler. ve kararlarımız zaten bu çelişkilerin sonunda çıkıyo ortaya... işin güzel ve eğlenceli kısmı burası zaten.

barbara gelince bonservisim elimde benim, en iyi teklifi yapana geçerim Razz
afro
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyThu Dec 18, 2008 6:56 pm

battlestar galactica oynatıcam size. saylonlardan kurtulmak için soykırım yapsak mı yapmasak mı diye düşüneceksiniz. :typerhappy:
Back to top Go down
caleb

caleb

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyFri Dec 19, 2008 1:45 am

simdi bisey diycem
kafam bin dunya
battlestar galactica mukemmel bi dizidir
bu diziyi alignment hesaplariniza alet etmenize izin veremem
ehehehehheheh

allahim ben neler diyorum

bayilanlar oluyor!
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyFri Dec 19, 2008 11:31 am

1UP wrote:
Kutsal bir tapınağı kirletmek
Ben o gittiğimiz tapınakta yere tükürdüydüm, Kalliiiiib de çişini yaptı sanırsam.
pig pig pig pig
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyFri Dec 19, 2008 1:31 pm

ben de nereye yapıyor bunlar çişini diyorum. tapınaklara tabii nereye olacak.

ama bunu istersen KEYLA - insan mı goblin mi başlığında tartışalım :dance:

bu arada gözlerim yandı o pembe yazıyı okumaya çalışırken.
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyFri Dec 19, 2008 5:25 pm

1UP wrote:
ama bunu istersen KEYLA - insan mı goblin mi başlığında tartışalım :dance:

Oluyy. Tartışalım Sayın Gökçek.
Back to top Go down
caleb

caleb

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyFri Dec 19, 2008 8:00 pm

olabilir
emege saygi
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 3:34 pm

beyler, şu anda haramiler'in alignment'i nedir sizce, bi deyiverin bakim. hani ben de çok sevmiyorum, mal buluyorum alignment mantığını ama oyun mekaniği babında bilmek gerekiyor bazen (bazı silahları sadece good karakterler kullanabiliyor, bazı büyülerden sadece evil karakterler etkileniyor falan filan).

herkes tek tek her karakter için söylesin.

çok kabaca bence şu doğru bir rehber gibi değerlendirme için:

chaotic: duygularıma göre hareket ederim
lawful: mantığa göre hareket ederim
good: bencil olmamaya çalışırım
evil: kendi çıkarım herşeyden önce gelir
Back to top Go down
ubor metenga

ubor metenga

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 3:56 pm

1UP wrote:
beyler, şu anda haramiler'in alignment'i nedir sizce, bi deyiverin bakim. hani ben de çok sevmiyorum, mal buluyorum alignment mantığını ama oyun mekaniği babında bilmek gerekiyor bazen (bazı silahları sadece good karakterler kullanabiliyor, bazı büyülerden sadece evil karakterler etkileniyor falan filan).

herkes tek tek her karakter için söylesin.

çok kabaca bence şu doğru bir rehber gibi değerlendirme için:

chaotic: duygularıma göre hareket ederim
lawful: mantığa göre hareket ederim
good: bencil olmamaya çalışırım
evil: kendi çıkarım herşeyden önce gelir

chaotic oldukları kesin, lawful değiller gibi. good ile evil in arasındalar aslında. chaotic neutral?
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 4:31 pm

grup olarak genel CN diyon, bireysel olarak da herkes CN mi diyon barış?
Back to top Go down
ubor metenga

ubor metenga

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 5:21 pm

1UP wrote:
grup olarak genel CN diyon, bireysel olarak da herkes CN mi diyon barış?

hummm...

şimdi hacı ubor CN onu diyim önce, son zamanlarda CG a doğru bi eğilimi var ama o zor biraz
latron CG başladı ama karanlık dil, hassirak falan CNye doğru evrildi gibi
Caleb CN idi hep sanki
Valost ta bence CG başladı ve olaylardan sonra CN a evrildi

şimdi bu görevlerde gurup bir yandan süper iyilikler bi yandan da süper kötülükler yaptı.. dengesiz bir durum bu eksiler artıları götürüyor. CN ye uyuyor fikrimce...
Back to top Go down
caleb

caleb

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 5:52 pm

cn gibi geldi bana da baya, hem grup hem bireysel olaraktan
Back to top Go down
valost

valost

PostSubject: Re: HARAMİLER - kahraman mı cani mi?   HARAMİLER - kahraman mı cani mi? EmptyWed Aug 11, 2010 5:53 pm

valost cg beyler. onu diyim açık açık. yaptığı iyilikleri goodluğuna, mallıklarını chaoticliğine verin mis gibi oluyo...
Back to top Go down

HARAMİLER - kahraman mı cani mi?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2008 şen haramiler ödülleri
» şen haramiler: yolculuğun sonu
» sen haramiler toplu kadro - grevhawk hatırası