| giriş | |
|
|
|
Author | Message |
---|
valost
| Subject: Re: giriş Wed Sep 15, 2010 8:25 pm | |
| beyler müçemmel bi rog yaptım. ceplerde para damarlarda kan kalmıcak öyle diyim. gruptakiler bu ibretlik gelişmeyi gmailden görebilirler. | |
|
| |
ubor metenga
| Subject: Re: giriş Wed Sep 15, 2010 8:47 pm | |
| - valost wrote:
- beyler müçemmel bi rog yaptım. ceplerde para damarlarda kan kalmıcak öyle diyim. gruptakiler bu ibretlik gelişmeyi gmailden görebilirler.
uuu! | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Wed Sep 15, 2010 8:49 pm | |
| beyler şahane bi grubumuz oldu lan. engin'le az konuştuk. oyuna başlamadan önce kim kimin nesidir falan bi konuşmamız gerek yannız. | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Wed Sep 15, 2010 9:02 pm | |
| yeni avatarımla hizmetinizdeyim. konuşalım beybüler. orhanın gelişine çok az kaldı. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Sep 16, 2010 5:35 am | |
| grup korkunç oldu hakkat. neye niyet neye kısmet, abi rog kardeş pala oldunuz... bu adamlar nasıl hakkaten 'grup' olacaklar o konu içime dert : ) | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Sep 16, 2010 5:37 am | |
| mert peki, bu template'de bi değişiklik yapınca onun hepsine yansımasını sağlayabiliyor muyuz?
init ekledik mesela ama hepsinde yok şu an. yarın öbürgün bişey eklemek çıkarmak istediğimizde manual mı yapıcaz tek tek hepsini? | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Thu Sep 16, 2010 6:05 am | |
| onu tek tek yapıcaz abi evet. yani bi tanesini tamamlayıp onu duplicate etsek sorun olmazdı ama ekleri hepsine elle vermek gerekiyor. initi kopyaladım sanıyodum lan hepsine ben. atlamışım, du bakim. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Sep 16, 2010 1:55 pm | |
| orhan'ın mailini versenize biriniz bana. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Sat Sep 18, 2010 3:11 pm | |
| özellikle RotRL oynayacak olan arkadaşlar,
kader puanı mekaniğini elden geçirdim. bakın, yorumlayın bakalım bi. ev kuralları başlığının altında.
| |
|
| |
karnak
| Subject: Re: giriş Tue Sep 28, 2010 7:42 pm | |
| abiler pazartesi,cumartesi ve pazar günleri boşum. diğer günlerde, sabahtan okul, akşamdan antrenman var. o yüzden sadece bu 3 gün uygun olabiliyo bana. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Sep 30, 2010 1:04 am | |
| bana da cumartesi ve pazar dışındaki günler uygun. nasıl olacak bu iş? | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Sep 30, 2010 1:35 am | |
| sevgili RotRL'cular. madem toplanamıyoruz, karakter konseptlerini ve maceraya giriş öncesini buradan konuşmayı deneyelim.
maceramız, daha önce de söylediğim gibi Sandpoint isimli kasabada başlayacak. karakterlerin çoğu burada doğmuş/büyümüş ya da çocukluğunun/gençliğinin önemli bir kısmını burada geçirmiş olacak. bu yüzden hem birbirinizi, hem de kasabayı biliyor olacaksınız.
kasaba ile ilgili genel bilgiyi setting başlığı altında verdim (orada yazanları genel hatlarıyla barış için türkçeye çevirebilirseniz biriniz süper olur. barış'ın karakteri süper akıllı bir tip olmayacağından ayrıntıları çok sallamıyor olabilir zaten.). ek olarak karakterinizle alakalı önemli şeyleri de söyleyeceğim. bunun dışında daha fazla bilgi şimdilik kafanız skilmesin diye vermiyorum, merak eder sorarsanız söylerim tabii ki.
oyuna başladıktan sonra da oyuncu olarak siz kasabayı kendi gözlerinizle yavaş yavaş göreceksiniz. karakterleriniz genel şeyleri zaten biliyor olacağından sık sık bana kasaba ile ilgili sorular sorabilirsiniz. ben de bariz şeyleri yeri geldikçe otomatikman söylerim zaten.
karakterlerle alakalı olarak da, hepiniz birbirinizi tanıyor olacağınızdan, şimdi yaratma aşamasında herkes birbirinin geçmişi ve aralarındaki ilişkiler ile ilgili de fikirler ortaya atmaktan çekinmesin derim. bir an önce artık karakterleri oturtup oyuna dalalım.
şu ana kadar düşündüklerimiz üzerinden:
pangar cortesa (volkan), kasabanın itibarlı ailelerinden birinin oğlu. bu ailenin hangisi olduğuna karar vereceğiz. pangar'ın serserilik dışında elinden bir iş geliyor mu, ailesinin mesleğini yapmış mı, bunu bilmiyoruz.
barış'ın karakteri ise kasaba demircisinin çırağı. demirciyle ilgili bilgiyi barış'a vereceğim. ailesini kaybetmiş gibi konuşmuştuk. yine 7 yıl önce biten greyhawk savaşları sırasında işgal edilen memleketlerden birinden göçmüş olabilir.
mert'in karakteri ya kasaba rahibinin yanında dini eğitim almış ya da kasaba dışında bir yerde (belki yakındaki şehirde) eğitim alıp kasabaya geri dönen genç bir rahip olacak. buna ve hangi dinin rahibi olduğuna karar vermemiz gerekiyor. rahip neden kasabaya geri dönüyor? ailesi var mı? varsa neci?
alican'ın karakteri, keoland topraklarında zaten önyargı/korku ile karşılanan büyülü güçleri ile yüzünden bir tür dışlanmış karakter olabilir. belki büyülü güçlerine rağmen bir şekilde (nasıl, önemli) halk tarafından sevilen biri olabilir. ya da sadece onu yakından tanıyanların (grubun?) yakın davrandığı biri olabilir. kasabada bir hocası var mı yoksa kendi kendisini mi yetiştirmiş, bunu da düşünmek lazım. aynı şekilde, ailesi akrabası var mı bir yerlerde?
orhan'ın ise paladin olduğunu biliyoruz sadece. pelor'a inanıyor büyük ihtimalle. onun da bir tür din ve dövüş eğitimi almış olması gerekiyor birilerinden. kasabada bir pelor tapınağı bulunsa da bütün tapınaklara bakan tek rahip pelor rahibi değil. belki kasaba garnizonunda dövüş eğitimi aldı, din konusunda da kasabadaki ihtiyarlardan birinden (dedesinden?) eğitim aldı? dini tarafı mı savaşçı tarafı mı ağır basacak? aile/akraba meselesi aynı şekilde.
genel olarak, kasaba dışında uzaklarda bir yerlerde, akıbetinden yarı haberdar olduğunuz bir takım yakınlarınız olursa güzel olur. | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Fri Oct 01, 2010 7:05 am | |
| haritalar filan şahaneymiş ya engin. çok kamandım. hemen oynayak.
pangar'ın serserlikten başka bi şey gelmez elinden sanırım. meh meh : ) | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Fri Oct 01, 2010 7:50 am | |
| Rasmon Vamas : Yüreği iyilik ve ateş dolu bir rahip.
Kendisi cennet vatanımız Sandpoint'in çocuğu bir rahip. Orda doğmuş orda büyümüş. Anası babası inançlı, yoksul insanlar. Rasmon'un Kvarmon adında bir abisi varmış, ancak o haytalıktan, itlikten serserilikten başını kaldıramamış. En son kumar borcu yüzünden çıkan bir kavgada öldürülmüş. O sıralar çocuk yaşta olan Rasmon'u da abisi gibi olmasın diye kasabanın rahinin yanına vermişler. Yıllar içinde rahibin yanında dini vecibelerini dualarını öğrenmiş (tanrısını da yazıcam kısa zamanda) Sandpoint'lilerin tanıdığı, sevdiği bir adam Rasmon. İnzivaya çekilmiş meczup bir din adamı değil. Elinden geldiği kadar kasabalılara yardımcı olan, iyi niyetli, gücü kuvveti yerinde birisi. Kasabasına ve içindekilere çok önem veriyor.
Diğer karakterle ilişkileri (bunlar olasılıklar, kendi düşündüğünüz karakterinize uymayan kısımlar için itiraz ve düzeltme haklarınızı kullanınız)
Pangar : İlk olarak varlıklı olan ailesi oğullarının gidişatını beğenmeyip rahibin yanına gönderdiğinde tanışmış Pangar'la. Elbette oraların adamı olmadığını gözüne bakar bakmaz anlamış. Hayal meyal hatırladığı abisini çağrıştırıyormuş davranışları. Zaten fazla kalmamış, ortalığı birbirine katıp gitmiş tapınaktan. Kimse de geri çağırmamış haliyle. Çok samimi değiller ama aralarında bir husumet yok. Rasmon zaten insanları bu iyi bu kötü diye yaftalamaktan kaçınan bir rahip. Herkesin yaşamının kutsallığına ve bir amacı olduğuna inanıyor. Pangar'ın da sahip olduğu yaşam enerjisine saygı duyuyor. Ama daha önemlisi o da çok sevdiği kasabası Sandpoint'in bir bireyi.
Demirci Çırağı : Rasmon'un kasabada pek çok defa yardımlaşarak çalıştığı birisi. Güçlü, kuvvetli. Elinden pek çok iş geliyor. Biraz saf ama son derece iyi kalpli biri olduğunu düşünüyor. Ailesinin olmaması nedeniyle ona yaklaşımı biraz merhametli. Kasabada yapılacak bir iş olduğu zaman Rasmon ve o hep oradalar. | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Fri Oct 01, 2010 8:04 pm | |
| - 1UP wrote:
- bana da cumartesi ve pazar dışındaki günler uygun. nasıl olacak bu iş?
pazartesi!? oynayamıcaz bu gidişle. forum da bu konularda durumu bazen kolaylaştırmıyo zorlaştırıyo. üç hafta oldu oturup bi bakıcaz güya. her gün her gün cevap yazıyoruz buraya bi oturamıyoruz ama amk. pazartesi görüşüyoruz. başlığı siktim biraz ama kusura bakma encinim. sinir geldi bi an. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Fri Oct 01, 2010 11:38 pm | |
| pazartesi bana uyar. volkan ve orhan'a uyuyor. mert'le alican da uydurabiliyorlar mı kendilerini? barış'ı kastırmıyoruz şimdilik.
pazartesi buluştuğumuzda herkes burada yazılanlardan/maille gönderdiklerimden haberdar olsun lütfen. özellikle gençlerden ses seda çıkmıyor, kıllanıyorum.
pazartesiye kadar da yukarıda söylenenlerle ilgili fikri olan durmasın yazsın derim. macerasının çerçevesinin belli olmasını avantajımıza kullanalım. ben karakterlerle ilgili ne düşündüğünüz konusunda hazırlıklı olayım ki maceraya mümkün mertebe organik bağlanabilecek karakterler için size öneriler sunabileyim. 6 kitaplık dev maceranın hepsini henüz hatmedememiş olduğumdan, şu anda yaptığımız bir seçimin ilerilerde başıma bela açmaması için her fikrinize direk olur diyemiyorum.
yarın rasmon vamas başlığına sandpoint katedrali, rahip ve inançları hakkında, pangar cortesa başlığında da sandpoint soylu aileleri hakkında bilgi yazacağım. alakalı kişiler bakar olsunlar. | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Sat Oct 02, 2010 7:06 am | |
| bana da uyar pazartesi. nasıl olduda haftalardır bi bok yiyemedik ben de hayretler içerisindeyim. bu arada soru şu; orhan'ın karakteri nerede? | |
|
| |
ubor metenga
| Subject: Re: giriş Sat Oct 02, 2010 4:41 pm | |
| henüz can yayınlarından bi haber çıkmadı, pazartesi iş teslimi diye konuşuldu ve sonrasında çok az işim kalacak gibi. eğer herhangi bir aksilik çıkmazsa bu kitap mevzuunda koşarak gelirim. daraldım zaten akor çıkarmaktan. hatta gelebilirsem erken gelirimki yapamadığım karakteri şöle bi derleyelim toparlayalım. | |
|
| |
parakoz
| Subject: Re: giriş Sat Oct 02, 2010 6:01 pm | |
| | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Sun Oct 03, 2010 3:03 pm | |
| - 1UP wrote:
- yarın rasmon vamas başlığına sandpoint katedrali, rahip ve inançları hakkında,
pangar cortesa başlığında da sandpoint soylu aileleri hakkında bilgi yazacağım. alakalı kişiler bakar olsunlar. lan mert, dün sana baya uzun güzel sandpoint cathedral yazısı yazdım ama ibne chrome sıçtı gitti hepsi... bi daha da elim gitmiyo yazmaya, du bakalım... | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Sun Oct 03, 2010 3:27 pm | |
| ahahaha olmadı yarın anlatırsın sözel olarak bilmem gerekenleri | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Oct 07, 2010 1:17 am | |
| mert hacı, character sheetleri ben edit edemiyorum. edebilsem daha iyi mi acaba? | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Thu Oct 07, 2010 7:41 am | |
| hemen açam hacı sen bilirsin
| |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Thu Oct 07, 2010 7:43 am | |
| şimdi bi bak bakam fazla kurcalama ama =) | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Sat Oct 09, 2010 1:28 pm | |
| mert abi,
char sheetlere init bölümü ekledik ya...
onunla skiiler arasında bi sütun boşluk bıraksak olur mu? init'i alta bi yere alarak belki? orhan'ın kağıdında init kısmı yok bi de.
bi de featler kısmı ekleyelim mi bi yere. skillerin soluna belki? ya da ayrı sayfa mı yapalım featler için?
acaba pdf export edince A4 içinde nası yerleşiyo ona göre mi karar versek yerlerine? | |
|
| |
| giriş | |
|