| giriş | |
|
|
|
Author | Message |
---|
1UP Admin
| Subject: giriş Tue Aug 24, 2010 2:27 am | |
| Greyhawk oyunu için kadro: +alican +cenk +orhan +
------------------------------------------------------------------------------------- edit ettim yukarıyı -------------------------------------------------------------------------------------
Greyhawk için en az 3 kişilik daha kontenjanım var. orhan belki oynamak isteyecektir. volkan ve barış onda da oynamak istiyorlar. başka birileri gönüllü olmazsa onlar iki oyunda da oynayabilirler.
bu oyun için şimdi başka sistemlere bakıyorum. belki DnD değil de orada da yine fantastiğe izin veren başka bir sistem deneriz. ya da ufak tefek başka birşeyler katıcam başka sistemlerden, DnD bile olsa. ama burada da yavaştan düşünmeye başlayabiliriz nasıl olsun karakterlerimiz gibisinden. sonuçta yine savaşçılar, büyücüler, gezginler, elfler, cüceler olacak burada.
Last edited by 1UP on Wed Oct 06, 2010 1:21 am; edited 3 times in total | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Tue Aug 24, 2010 5:36 am | |
| valla ben dostluk kardeşliğin olduğu her oyunda varım engin. maksat birlik beraberliğie en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bir orrathlar kolay yetişmiyor. | |
|
| |
mupteda
| Subject: Re: giriş Tue Aug 24, 2010 12:06 pm | |
| - 1UP wrote:
- Greyhawk oyunu için kadro:
+alican
Greyhawk için en az 3 kişilik daha kontenjanım var. orhan belki oynamak isteyecektir. volkan ve barış onda da oynamak istiyorlar. başka birileri gönüllü olmazsa onlar iki oyunda da oynayabilirler.
bu oyun için şimdi başka sistemlere bakıyorum. belki DnD değil de orada da yine fantastiğe izin veren başka bir sistem deneriz. ya da ufak tefek başka birşeyler katıcam başka sistemlerden, DnD bile olsa. ama burada da yavaştan düşünmeye başlayabiliriz nasıl olsun karakterlerimiz gibisinden. sonuçta yine savaşçılar, büyücüler, gezginler, elfler, cüceler olacak burada. ben isterem aslında, kaç yıldır hevesim var da, sorun 1: fantastik ortamların müptedisiyim, sorun 2: süresi problem olabilir (ne kadar sürecek hiç fikrim yok), askere götürürlerse ekimde.. edit: tdk'ya güvenip müptedi yazdım, eğleneyim azcık diye. ve fakat müptedinin karşısına "başlayıcı" yazmış tdk, aq. çaylak demek istiyor aslında.
Last edited by mupteda on Tue Aug 24, 2010 5:07 pm; edited 2 times in total | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Tue Aug 24, 2010 12:20 pm | |
| greyhawkta gezmekten sıkılmam hacu. yaparım güzel bi thief. damlarda gezerim. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:26 am | |
| cenk hacı, sıkılmam diyorsan gel tabii.
müptedi olmakta sorun yok, hepimiz müptediydik zamanında : ) en başlarda noluyo lan hiç bi sk anlamıyorum desen de, sora sora, araştıra okuya öğrenirsin sıkılmazsan. yardım eder buradaki herkes her durumda zaten. ccc forum ccc
zaman meselesi sorun olmaz sanıyorum. bırakman gerekirse ya da olur da sıkılırsan herhangi bi zaman ayrılmakta sıkıntı yok. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 3:28 am | |
| macera beyler. şimdi bu oyun için bir adventure path (AP - level 1'den başlayıp level 14-15lere giden hazır senaryo serisi) oynatma niyetim olduğunu önceden söylemiştim.
şu anda oynatmayı düşündüğüm 2 tane AP var (aslında golarion'da geçiyorlar, greyhawk'a uyarlamak umuyorum çok eziyet olmaz). hangisini oynatmak istediğime henüz karar verebilmiş değilim.
şimdi, size bazı genel temalar söyleyeceğim. bunlardan hangilerini oynamak daha çok ilginizi çeker, her biri için söyleyin. bir veri olarak bende bulunsun.
ortam/atmosfer: + şehir, entrika, diplomasi + köyler, harabeler, yabanlar, yolculuk
motivasyon: + kahramanlık! dünyaları kurtarıyoruz + anti-kahramanlık... götümüzü kurtarırken arada birilerine yardım ediyoruz
kimi dövelim?: + goblinler, ogrelar, devler + haydutlar, gizli örgüt mensupları, barbarlar, askerler
hangi AP'yi oynayacağımıza karar verdikten sonra, genel konsept ve karakterlerin olaylara nasıl gireceği gibi bilgileri vereceğim.
karakter yaratımı statlar için zar mı atalım yoksa point-buy mı kullanalım?
zar atarsak, + zar atmak eğlenceli, heyecanlı - bir karakterin statları çok yüksekken diğerininki çok düşük olabilir - karakterinin istediğin statını istediğin gibi artırıp azaltamıyorsun
point-buy (20 puanlık) kullanırsak, + tüm karakterler eşit seviyede + karakterinin istediğin statını istediğin gibi artırıp azaltabiliyorsun - çok minimum/maksium kafalarına girmek karakterin tadını kaçırabiliyor | |
|
| |
Latron
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 5:53 am | |
| köylerde harabelerde anti kahraman olarak haydutları gizli örgütleri askerleri öldürelim heyoooooooo karakter yaratma olayını da point buy yapmak istiyorum ben. ama bu konuda farklı fikirleri olan olabilir, volkan yanlış hatırlamıyorsam zar istiyordu? | |
|
| |
mupteda
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 12:12 pm | |
| - 1UP wrote:
- cenk hacı, sıkılmam diyorsan gel tabii.
müptedi olmakta sorun yok, hepimiz müptediydik zamanında : ) en başlarda noluyo lan hiç bi sk anlamıyorum desen de, sora sora, araştıra okuya öğrenirsin sıkılmazsan. yardım eder buradaki herkes her durumda zaten. ccc forum ccc
zaman meselesi sorun olmaz sanıyorum. bırakman gerekirse ya da olur da sıkılırsan herhangi bi zaman ayrılmakta sıkıntı yok. sıkılmam hacuka, merakım var. ayrıca sizlerle sıkılmak ne mümkün, pişti oynasak yine sıkılmam aq bakınmaya başlıyorum şimdi oraya buraya, internet derya deniz. yine de fayda etmezse burda baş ağrıtırım. edit: internet derya deniz deniz dedim de, ilk baktığım forumda zınk diye sen çıktın encin (yani büyük olasılıkla) hehhe | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 1:17 pm | |
| cenk abi, internet çok pis derya deniz. hem kaybolma, hem zehirlenme hem de spoiler yeme ihtimalin çok yüksek (özellikle de benim yazdığım bişilere denk gelirsen ehe). ben sana ortaya karışık bişeyler yapim güzelinden onları kurcala.
burda baş ağrıt zaten her türlü. | |
|
| |
mupteda
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 1:50 pm | |
| - 1UP wrote:
- cenk abi, internet çok pis derya deniz. hem kaybolma, hem zehirlenme hem de spoiler yeme ihtimalin çok yüksek (özellikle de benim yazdığım bişilere denk gelirsen ehe). ben sana ortaya karışık bişeyler yapim güzelinden onları kurcala.
burda baş ağrıt zaten her türlü. ortaya karışık süper olur valla. bir de daha dakka 1den anladım kaybolma ihtimali çok yüksek.. spoiler olacak yerlere de girmemeye çalışıyorum. bi yer buldum frpnin abecesini yazmış paşanın biri, frp 101 kıvamında, karakter kartı nedir, ırklar nedir, zarlar nedir vs. misal, 3d8+3 vb ne demek öğrendim. öte yandan ufak tefek şeyler sorun oluyor, kısaltmalar mesela, adamlar basmış gitmiş anlatırken doğal olarak, ama buluyorum işte bi şekilde ne nedir. oynamak ile ilgili olarak da, daha doğrusu oynamaya alışmakla ilgili olarak da 1 oturumda çözerim gibi geliyor. sizi izlemişliğim de var, yardımı olur muhtemelen. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 1:56 pm | |
| ver bakim o linki merak ettim. | |
|
| |
mupteda
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:10 pm | |
| | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:23 pm | |
| bizim türk ferepeciler genel olarak biraz lavuk, çok da kulak asma burada yazılanlara.
şimdi ben de bakındım da, bulamadım doğru dürüst bir rpg'ye giriş sitesi.
farklı oyunların kitaplarına bakıyorum, her bir oyun kendini nasıl tanımlamış diye.
acaba foruma böyle bir bölüm mü koysak?..
sen şimdilik çok kasma hacı, kurallardır, sınıflardır, zarlardır vesaire... yeri geldikçe hepsi anlatılır. ilk aşamada önemli olan canlandırmaktan eğlenebileceğin, grubun geri kalanıyla ve olaylarla eğlenceli ilişkiler kurabilecek bir karakter konsepti (kurallardan bağımsız) yaratmak. oyunun ortamı, teması netleştikçe yavaş yavaş ortaya çıkacaktır herşey. bunlar için de yukarıda anketimsi bişey yaptım, ordan başlayabilirsin hehehe... | |
|
| |
parakoz
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:24 pm | |
| abiler ben de point buy taraftarıyım isteğim bu yönde. orhan paşasına da haber veriyim büyük ihtimal oynicaktır o da. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:28 pm | |
| - parakoz wrote:
- abiler ben de point buy taraftarıyım isteğim bu yönde. orhan paşasına da haber veriyim büyük ihtimal oynicaktır o da.
ortam, atmosfer / motivasyon / kimi dövelim? konularında ne diyorsun? | |
|
| |
mupteda
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 2:57 pm | |
| - 1UP wrote:
- bunlar için de yukarıda anketimsi bişey yaptım, ordan başlayabilirsin hehehe...
tamamdır haci. bırakıyorum şimdilik. mertle aynı fikirdeyim anketimside. düşündüm bi şehir, entrika mı acaba diye ama bilemedim. köy yaban olsun daha alışıldık heralde. pointbuy olsun bir de. zarda ayarsızlık ihtimali yüksek geldi bana (bi tek buna aşinayım oblivion vb sağolsun) | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 8:45 pm | |
| + şehir, entrika, diplomasi: golarion bu konuda çok elverişli. çok kamandırıcı benim gördüğüm kadarıyla(gördüm bi kısmını güvenin). yabanları da adam domaltıcı. +motivasyon konusunda emin olamadım. yıllardır götümüzü kurtarma peşinde koşturduk. zevkliydi ama diğerine kastırmak daha yeni daha heyecanlı bi deneyim olabilir. + haydutlar, gizli örgüt mensupları, barbarlar, askerler
daha entrikalı, daha az aksiyonlu, bol role-play ve gerilimli bi oyun peşindeyim sanırım. şen haramiler konseptinden ayrı bi yol çizmek eğlenceli olur gibime geliyo. bu uğurda lg karakter bile oynatırım mesela. ülkesini seven, bayrağına bağlı, büyüklerine saygılı filan...
karakter yaratımı konusunda zar atmaktan yanaydım... ama eline işemeden zar atan arkadaşlar yüzünden vazgeçtim. diğer yöntem de çok hesap kitaba dönüştürüyo işi, onu da diyim. şimdi thief'e kamandım. muhtemelen dünya üzerindeki aklı başında thieflerden bi farkım olmıcak mesela. çalışıp nizami bi thief yaratıcam ordan alıp buraya vererek.
bi de yer var lan di mi oyunda?
| |
|
| |
ubor metenga
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 9:19 pm | |
| oyunda yer varsa ben de belirteyim arzuları istekleri:
ortam/atmosfer: + şehir, entrika, diplomasi
motivasyon bilemedim, ver gelsin...
kimi dövelim?: + haydutlar, gizli örgüt mensupları, barbarlar, askerler
zar atmaktan yanayım ben. diğeri garanti fakat zarın heyecanı ve sefilliği ayrı güzel. genel olarak şehir eksenli bi oyundan yanayım anlıcanız. | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 9:39 pm | |
| zar olayının karaktere renk kattığı bence de doğru. point buy'da volkanın dediği gibi ordan aldım buraya verdim, ihtiyacım olan şeyleri artırdım olmayanları azalttım olunca her wizard 18 int 7 str, her fighter 18 str 9 int oluyor. bizim golarion'daki karakterler bu açıdan daha renkli oldu mesela zar attığımız için. ama bir karakterin 14 12 10 10 8 8 atması, diğerinin 18 16 16 14 12 10 atması sıkıntısı var. bilemedim, ikisinin karışımı bir orta yol var mı acaba...
yer meselesi de şöyle, önceden dediğim gibi öncelik diğerinde oynamayanlarda. şu anda kadro: alican cenk orhan
kehriden ses seda çıkmıyor, oynamayacak herhalde? ben en az 1 tecrübeli oyuncu burada olsun istiyorum. kadro 4 ideal, 5e de çıkabilir. böyle büyük gaz görünce insanın 8-9 kişiyi birden oynatası geliyor. ama wod oynayacak olanların bu gazını o tarafta görmek de isteriz : ) | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Wed Aug 25, 2010 9:44 pm | |
| mert-volkan-barış zar atar, büyük atan oynar. : ) | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Aug 26, 2010 1:15 am | |
| - valost wrote:
- mert-volkan-barış zar atar, büyük atan oynar. : )
dm işbirlikçi npc olarak, co-dm olarak dahil olmak da zevli olabilir belki... | |
|
| |
parakoz
| Subject: Re: giriş Thu Aug 26, 2010 1:23 am | |
| - 1UP wrote:
- parakoz wrote:
- abiler ben de point buy taraftarıyım isteğim bu yönde. orhan paşasına da haber veriyim büyük ihtimal oynicaktır o da.
ortam, atmosfer / motivasyon / kimi dövelim? konularında ne diyorsun? ortam/atmosfer: + şehir, entrika, diplomasi motivasyon: + anti-kahramanlık... götümüzü kurtarırken arada birilerine yardım ediyoruz kimi dövelim?: + haydutlar, gizli örgüt mensupları, barbarlar, askerler benim oylarım bu yönde. abiler bi durun gençlerin önü açılsın | |
|
| |
valost
| Subject: Re: giriş Thu Aug 26, 2010 1:32 am | |
| - 1UP wrote:
- valost wrote:
dm işbirlikçi npc olarak, co-dm olarak dahil olmak da zevli olabilir belki... hmmm. güzel olabilir valla : ) | |
|
| |
1UP Admin
| Subject: Re: giriş Thu Aug 26, 2010 2:05 am | |
| bi orhan'ı da dürtek de paşa bi ara denizden ortamlardan ara verip bakıversin buraya : )
şu ana kadar point buy ile yaratılmış, haydut, örgüt mensubu, barbar, asker dövmek isteyen anti kahramanlar üzerinde bir konsensüs var gibi. orhan'ın da rengi belli olsun, 4. ve belki 5. oyuncuya da karar verelim, işin şekli ortaya çıksın. sonra karakterleri düşünmeye başlayabiliriz.
hatta isteyen şimdiden ufaktan düşünmeye başlayabilir tabii, ortaya fikirler atılmaya, bir şeyler şekillenmeye başlarsa ne ala. | |
|
| |
ubor metenga
| Subject: Re: giriş Thu Aug 26, 2010 2:19 am | |
| - 1UP wrote:
- valost wrote:
dm işbirlikçi npc olarak, co-dm olarak dahil olmak da zevli olabilir belki... süper olur öle, 2 oyun beni zorlayabilir sanırım. npc oynatmaya hazırım | |
|
| |
| giriş | |
|