Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

Pasif algı ve aktif arama

Go down 
2 posters
AuthorMessage
1UP
Admin
1UP

XP : 9100

Pasif algı ve aktif arama Empty
PostSubject: Pasif algı ve aktif arama   Pasif algı ve aktif arama EmptyWed Dec 10, 2008 7:04 pm

D&D de Pathfinder da pasif algı ve aktif arama arasında bir ayrım yapmıyor.

Biz şöyle kullanacağız bundan sonra:

Perception ve Sense Motive skilleri sürekli sanki d20’de 10 atmışsınız gibi pasif olarak çalışıyor olacak.

Yani ortada görülecek bir şey ya da konuştuğunuz adamda kıllık yaratacak bir durum varsa, ilgili skill’de 10 atmışsınız gibi otomatik kontrol ediyorum. Farkederseniz direk size söylüyorum.

(Karakter kağıtlarının bir yerine pasif algılar diye bir not düşebiliriz, 10+skill puanını hesaplayıp iki skill için de)

Aktif olarak ararsanız kendi zarınızı kendiniz atıyorsunuz ve onu kabul ediyoruz.

Perception durumlarında aktif aramak pasif farketmeye oranla zaman alan bir hareket. Ayrıca zaten aramaya yeterince zaman ayırdığınız anda 20 atmışsınız gibi kabul ediliyor (Take 20 kuralı).

Sense Motive durumlarında ise her diyalogda sadece bir kez Sense Motive atabiliyorsunuz. Diyalog boyunca sizin attığınız zar kabul ediliyor, 10’dan düşük atma şansınız her zaman var.

Rogue’lar ve tuzaklar ile ilgili durumlarda ise özel bir kural kullanmayı düşünüyorum. Ortada farkedilebilecek bir tuzak varsa, rogue’lar pasif perception’a otomatik 10 yerine otomatik 15 atmış gibi kabul edilecekler (bu konuyla ilgili deneyimli ve sürekli diken üstünde olduklarını farzederek). Bunun bir nedeni tuzakların ölüm kalım meselesi olabilmesi, ikincisi de rogue karakter oynatan oyuncuların her attığı adımda, ikide bir ‘tuzak arıyorum’ demek zorunda kalmamaları.

Yorumlar, sorular varsa alayım.
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
Guest
Guest

PostSubject: Re: Pasif algı ve aktif arama   Pasif algı ve aktif arama EmptyThu Dec 11, 2008 12:38 am

1UP wrote:
Rogue’lar ve tuzaklar ile ilgili durumlarda ise özel bir kural kullanmayı düşünüyorum. Ortada farkedilebilecek bir tuzak varsa, rogue’lar pasif perception’a otomatik 10 yerine otomatik 15 atmış gibi kabul edilecekler (bu konuyla ilgili deneyimli ve sürekli diken üstünde olduklarını farzederek). Bunun bir nedeni tuzakların ölüm kalım meselesi olabilmesi, ikincisi de rogue karakter oynatan oyuncuların her attığı adımda, ikide bir ‘tuzak arıyorum’ demek zorunda kalmamaları.

Severim böyle şeyleri hahayt. Basketball cheers
Back to top Go down
valost

valost

XP : 8588

PostSubject: Re: Pasif algı ve aktif arama   Pasif algı ve aktif arama EmptyThu Dec 11, 2008 6:20 pm

tuzak konusunda tetikte olmalarını farz etmek iyi olmuş bence... kendi karakterlerimden birinin başına gelmese de harabe bastığımız zaman safçana bi npc tuzağa basmıştı, tavan beynine inmişti hatırladığım kadarıyla... frp'de siki tutmanın kolay yollarından biri haldır huldur bi zindana girmek zaten... oyun içinde de rogue arkadaşları hp'lerine bakmadan dancına girerken en öne atmak akıllıca bi şey bence...
Back to top Go down

Pasif algı ve aktif arama
Back to top 
Page 1 of 1