|
| bir duyuru daha ve ? | |
| | |
Author | Message |
---|
valost
| Subject: bir duyuru daha ve ? Wed Oct 28, 2009 9:42 am | |
| gençler ve genç kalanlar... engin diyemoğlu rahat bi nefes alana ve şen haramilerin başına geçene kadar MKvA yoluna tam hız devam edecektir. En kısa zamanda bir toplanış yapılacaktır. tarih konusunu "toplanış" altında konuşuruz. orda açıcam başlığı... bir diğer önemli konu ise, grubun nüfusu. 7 kişilik bir grup hem bana, hem size bayağı bir zorluk çıkartacak. ben elimdeki bütün oyunları upgrade edicem, saatler süren kombatlar hazırlıcam; sizler de 7 kişinin gürültüsü içinde sesinizi duyurmaya, oynamaya çalışacaksınız, ekstra bir konsantrasyon gerekecek hepimiz için. ayrıca oyunların bir kısmı da korian vs. wanve şeklinde geçmekte... ki ben bundan hiç rahatsız değilim ama taraflar ve bazı oyuncular rahatsız... bu çerçevede, organik bi şekilde grubu bölebiliriz. gün gelir herkes yine bir araya gelir, gün gelir tekrar, başka formationlarla ayrılır... bu grupların daha seyrek, dm'in daha çok oyun oynayacağı anlamına geliyor tabi ki. bunun aksi bir şekilde wanve ya da korian'ın karakterini çöpe atıp yeni bir karakterle gruba girme fikri de hoşuma gitmiyor çok. bu konuda karar sizin... nasıl davranacağınıza siz karar verirsiniz, oyun içinde de böyle kararlar almanıza yarayacak fırsatlar olacak. konuyu sıcak tutalım, fikirlerinizi söyleyin. toplanış başlığına bakmayı unutmayın | |
| | | caleb
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Wed Oct 28, 2009 3:33 pm | |
| ben yine beraber deneme taraftariyim illa zorla sonsuza kadar beraber kalalim demiyorum elbette burada unutmamamiz gereken, bu karakterlerin genc oldugu ve boyle tartismalarin, fikir uyusmazliklarinin olabilecegi sonucta anlasmayi da ogrenebilirler birbirleriyle, beraber anlasmaya calistikca, dovustukce, konustukca, vs. yok olmazsa, ki illa ki olsun diye bisey dusunmuyorum hic, o zaman ayriliriz olabildigince makul bi sekilde yine bi arabel'e dogru yola cikalim bence, elf ormani uzerinden kral olur : ) | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Wed Oct 28, 2009 6:41 pm | |
| yok ben tartışmadan rahatsız değilim zaten... bence daha zevkli daha eğlenceli oluyo... zor olan 7 pc olması... sadece combatlarda diil, diyaloglarda da initiative atmanız gerekebilir... | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 8:36 pm | |
| amangodum forumu kafasına göre gösteriyo yeni mesajları. şans eseri gördüm buraya yeni yazılanları. barış'ın diğer tarafa yazdığını da buraya alam. - ubor metenga wrote:
- 7 kişi ile özelikle combatların eziyete dönüşeceği çok belli.. o yüzden önümüzdeki oyundan sonra grubu bölmek mantıklı gözüküyor. zaten wanve ile corianın durumu bölünmeyi mantıklı kılıyor bir yandan.
bi şey yazmadım çünkü herkez bir işinin olduğunu belirtmiş. biliyorsunuz evde duruyorum zaten. yazsam "bana uyar herşey" diyecektim zaten ve bu da biliniyor sanırım yazmasamda. 7 kişi olayı bir çok açıdan sıçar. oynanış açısından düşünürsek: kombatlar bitmez hakkaten. 4 kişi toplanamıyorken 7 kişi toplanmak ayrı zor olacak, o da var. onun dışında npc'lerle muhabbetlerde olsun, karşımıza çıkacak tuzaklarda, canavarlarda, olaylarda olsun kimin ne dediği, ne yaptığı birbirine karışacak. ya herkes aynı anda bir şeyler yapmaya çalışırken acayip kaos oluşacak, ya da bazı oyuncular çok aktif olurken diğerleri izleyici gibi kalacaklar. karar verme durumlarında da aynı şekilde her kafadan bir ses çıkacak ve saatler sürecek en basit şeye karar vermek. karakterler ve hikaye açısından düşünürsek: 7 adamın beraber gezip, kardeş gibi götgöte yapışıp, ölümlere kalımlara girmesi için çok sağlam neden lazım. bizim karakterlerin her biri birbirinden alakasız. ne bir dostluk kardeşlik geçmişleri var ne de ortak bir motivasyonları. 'sen o tarafa gidiyorsun, aa ben de o tarafa gidiyorum' beraberliği bir yere kadar. ha, volkan diyem 'siz iki oyun sabredin ben sizi öyle bir maceraya sokucam ki mükemmel grup olacaksınız' diyorsa onu bilemem. bak hassirak abimiz çapulcu haramilerden mükemmel bir grup yarattı ehehee... grup kendiliğinden macera yaratmıyorsa, macera zoruyla grup olmak da bir yöntem. korian ve wanve meselesi de bu söylediğimin devamı aslında. MKvA çok eğreti bir grup. fairhill'de bir olayları vardı, ki o da eğretiydi, sürekli anlaşmazlık ve gerginlikle geçti, kavga dövüş sonlandı. şimdi o da bitince ufak tefek şeyler dışında grubu birbirine bağlayan bir şey kalmadı. korian'ın da grubu birlikte tutmak adına çok marifetli olmadığı ortaya çıktı. wanve bunun uç örneği. tamam, grup içi atışma itişme bi yere kadar güzel ama bu 2 karakterin anlaşmazlıklarının ufak atışmaların ötesinde olduğu ortaya çıktı. can'ın dediği gibi değişebilir tabii karakterler zamanla (ki değişiyor ve değişecek de) ama en azından yakın gelecekte korian ve wanve'nin anlaşacağı yok gibi. böyle oynatmak da hiç zevkli olmayacak karakterleri, en azından benim için.
Last edited by 1UP on Thu Oct 29, 2009 8:51 pm; edited 1 time in total | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 8:50 pm | |
| e, peki napalım? eğer grubu çok hardkor yeniden yaratırsak bütün problemler çözülebilir. volkan çok sevmiyor o konsepti biliyorum ama 'grup yaratma' kafasında yaratırsak grubu, 7 kişi bile oynayabiliriz. yine kendi içinde zıtlaşmaları tersleşmeleri olacak, ahlaki noktalarda uyuşmadıkları noktalar olacak, farklı seçimlere çelişkilere izin verecek ama aynı zamanda motivasyonları yolları ortak bir grup oluşturulabilir. grup içi çelişkiler, grubu ayırma noktasına gelmemeli özetle. ya da en uç, en abartı noktada gelmeli. bunu yapabilmek için ya (bazı) karakterleri yeniden yaratacağız (ben buna direk varım), ya da varolan karakterlerimizin davranışını değiştireceğiz. ama mesela ben korian'ın birden wanve'yi sevmeye başlaması için makul bir sebep göremiyorum ama dediğim gibi, grubun ortak konsepti her ne olacaksa ona uygun yeniş bir karakter yaratmaya direk varım. korian bir kenarda durur, ilerde bir gün yolumuza çıkar elbet. ikinci bir yöntem olarak grupları dağıtıp 2 ayrı grup yapma alternatifimiz var. 7 kişinin imkansızlığı ortaya çıkarsa mecbur yapacağımız bu. ama mesela korian wanve anlaşamıyorsa anlaşamıyor, ben barışla beraber oynamak istiyorum napacağız? hangi oyuncular hangi grupta olacak? volkan psikopat gibi 2 ayrı oyun için senaryo mu hazırlıycak? bir fantastik yöntem de, nasıl olur bilmiyorum ama... elimizde bir oyuncu havuzu var gibi düşünüp her oyuna kim gelebiliyorsa onlarla oynamak düşünülebilir. zamanında düşünmüştüm ben... BSG gibi mesela bir gemi adam olur da her macera onlardan bazıları ile ilgili olur. ya da aynı şekilde lost gibi kocaman bir adadadır bütün karakterler ama her macera başka birilerinin başına bir şeyler gelir... ne bileyim, grupçak gezgin bir karavana katılırız, carnivale gibi takılırız, her köyde birilerini bir yerlere yollar management... maceraları direk bu konsepte göre hazırlamak gerekeceğinden volkana ekstra kasış olabilir tabii bu da. diyeceklerim bunlar. ben bir şekil grupları (oyuncuları) bölmeme taraftarıyım. ama ne şekil onu düşünelim. | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 9:34 pm | |
| ulan şerrefsiz forumun gazabına geldik. engin dedi yazdım diyede yandaki tarihlerden farkettim, burada 2 gündür konuşmalar oluyormuş. bende size kelimeler hazırladım : )
7 kişi oynama olayı çok büyük kasış olacak daha evvelde belirttiğim gibi. enginin bu lost mantığıyla her oyun gelebilen oynasın önerisini tam bilemedim. volkanın bileceği bir iş daha çok, nasıl olur zor olur mu olmaz mı orası bi düşündürdü beni. karakterleri tekrar yaratıp süper motivasyonlu kalabalık grup yaratma önerisine benim itirazım olmaz. şöyle bakıyorum bir yandan da: grupları ayıralım ok, ama bu oyundan asıl zevk almamızın özünde hep beraber oynamamız yatıyor. ayırırsak bu keyfin öncekiler kadar büyük olamayacağını düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın, yeni gelen cevval kardeşlerimiz gitsin demiyorum fakat kendi görüşüm, olabildiğince keyif almak için, hep beraber oynamaya devam etmek. fakat çelişki 7 kişiyle oyunun eziyete döneceği öngörüsü... bunun içinde yeniden süper motivasyonlu grup yaratma önerisini bir değerlendirelim. ha baktık olmuyo, ya da itirazlar geldi çokça, o zaman grubu ayırmaktan başka olasılık gözükmüyor gibi. wanve yi seviyorum, son oyunlardan sonra dahda bi anladım abiyi fakat corianla olan atışmalarının düzelmesi gibi bir şık göremiyorum. ve bende bu atışmalardan engin gibi pek keyif almıyorum aslında. yani bir yerden sonra o karakteri sevsende olan tüm şeyler karşısında o doğalığını bırakıp olaylara karşı vereceğin tepkini matematiksel olarak düşünüyorsun, bu da iyi olmuyo. zaten tüm bu yaşadıklarından sonra wanvenin ormana gidip bildiği orman hayatına geri dönmesi olasılığı çok yüksek. grubu ayakta tutalım gazıyla dönmezse geri ne kadar iyi olur, ben nasıl oynatırım onu bilemiyorum.
karışık yazdım sanırım. maddeler halinde incelteyim önerileri:
1- grup ikiye ayrılsın ve iki ayrı oyun şeklinde devam etsin.
2- grup dağılmasın, birleştirici bir motivasyon bulup devam etsin yoluna.
3- tekrar karakter yaratalım (belki sadece bazı karakterleri) ve daha motive, herkezin rolünün daha bir belirgin olduğu bir grup oluşturalım.
4- enginin lost örneği gibi yeni bir grup yaratıp, insanların gelip gelemeyeceğine göre girenlerin çıkanların olduğu, daha pratik bir grup yaratalım.
volkan diemoğlunun diyecekleri önemli tabi. hemen ben diyeyim düşüncemi: 4. derim ben olabiliyorsa
sevgi-saygı | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 10:20 pm | |
| hmmm... şimdi oyuncu havuzu yapalım kim gelebiyorsa gelsin muhabbetini tam anlamadım... nası yapılır onu da bilemedim... bizim faerun konseptine nası uyarlanır, oyunlar arasında nası bi devamlılık ve motivasyon sağlanır emin değilim. o hafta kim gelir kim gelmez diye oyun hazırlayamam sanırım. hazırlamak da istemem. bi kere gelmeyen bi daha gelmez gibi geldi bana. engin biraz daha açarsa o konsepti konuşalım. karakterlerin bir kısmını çöpe atıp yeni karakterler ve yeni motivasyon yapma fikri hoşuma gitmiyo. madem o kadar çok beraber oynamak istiyosunuz anlaşın kardeşim o zaman oyunun içinde yepisyeni karakterler yapıp oyuna devam etme fikri 7 kişi nası oynucaz sorusuna bi cevap diil. o karakterler birbiriyle anlaşsa bile grubun geri kalanıyla nası anlaşacak, bilemiyoruz. ayrıca yol üstünde bi tanışıklık ve gelişen arkadaşlık her zaman daha iyi geliyor bana. o yüzden valost ve ubor'un muhabbeti çok hoşuma gidiyor. diğer türlü, yeni karakterler birbiriyle kardeşmiş, kuzenmiş, çocukluk arkadaşıymış bunlar role-play için ufak ipuçları sadece; zamanla unutulabilir bile. ben karakterlere sadık kalmaktan yanayım, tabi beğeniyorsanız karakterlerinizi. beğenmiyorsanız değiştirelim-ki bunu da istemeye istemeye söylüyorum. yeni karakterler yapıp ayrılmayacak bi grup yaratmak işin tadını kaçıracak bi proje gibi geliyo bana... | |
| | | caleb
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 10:46 pm | |
| herkesin soylediklerinde mantikli seyler var dogal olarak yalniz bu kutsal 7 sayisina nasil care bulacagiz, sorun orada
benim onerim su:
belki cocuklara pek adil olmayacak ama grubun asil olarak orijinal besli tarafindan olusmasi
enlo ve drumlin o bolgelerde civarlarda dolanabilecek tipler olabileceklerse eger, cekirdek gruptan birileri gelemediginde bir sekilde o oturumun basinda entegre olmalari (daha once haramiler'de olan tobias - karnak tarzinin daha uzun soluklusu ve planlisi gibi) birisi bir hafta gelemediginde oburune gelir bence, oyle salma, sallamama gibi bi durum olmaz.
bu sekilde, bazen 3 kisi + dm ya da 4 kisi + dm belli bir gun icin uygun olurken, 1 kisinin kritik isi oldugunda oyun kalmamis olur
bu yukarida dediklerim, 7 kisi icin baska formul aklima gelmedigindendi. enlo ve drumlin de direk olsalar keske, ne dm'e eziyet olsa, ne bize, ama harbiden dusununce konsept cokuyor. grubu da neye gore kime gore ayiricaz hakkaten, once yazdim yukari, ama sonra dusununce cok acaip ve olasiliksiz (ve de zevksiz acikcasi) geldi.
wanwe - korian ve MKvA olayina gelecek olursak:
wanwe ve korian hakkaten hic anlasamayacaklarina inaniyorlarsa, bence ikisi de yeni karakter yapsinlar. kucuk sevimli ibnecikler olarak gelmesinler tabi de, daha anlasabilir tipler olsunlar. biz (geri kalan 3lu, 5li, neyse) hic ellemeyelim karakterlerimizi. super grup konseptli karakter yaratmak bana da hic yatkin gelmiyor acikcasi. | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 11:05 pm | |
| havuz konseptini ben de bilmiyorum nasıl olur. sesli düşünüyorum öyle, fikir verir belki diye. grubun maceralar arasında toplandığı bir ortak noktası var ve farklı görevlere farklı ekipler gidiyor anafikir. ama uygulaması zor olabilir, ya da senin istediğin şeye ters olabilir. kafanda başka bir plot varsa zaten sıçar. onun dışında maceraları uyarlamak da zor olabilir.
madem beraber oynamak istiyorsunuz anlaşın konsepti şöyle. oyuna başlarken birbirimizden tamamen bağımsız karakterler yarattık. ve bu karakterlerin birbiriyle anlaşamadığı ortaya çıktı. eğer şans eseri bunlar kafa dengi adamlar olsaydı, yolda karşılaştık ve sonra arkadaş olduk konsepti güzel olurdu tabii. ama bizim durumumuzda yolda karşılatık, birbirimizden tiksindik ve hepimiz ayrı yollara gideceğiz ilk fırsatta durumu oldu. karakterlerin geçmiş, akrabalık ilişkisi fikri bir başlangıç noktası sadece. benim asıl gerekli gördüğüm konsept birliği. demiyorum ki herkes aynı karakteri oynatsın. ama bir orta yol olmalı gibi.
şimdi ben korian'ın davranış biçimini değiştirip başka biri gibi oynatmaktansa, korian'ı azad edip uygun, başka bir karakter oynatmayı daha mantıklı görüyorum. korian olduğu gibi kalsın, faerun'un bir yerlerinde gezsin, ertesi sabah wanve'nin en yakın arkadaşı olmaktansa. senden tiksiniyorum ama oyunun konsepti gereği birlikte gezicez durumu da olmasın, grup 2'ye/3'e/4'e bölündü her hafta birimiz oynıcaz durumu da olmasın. sonuçta işin özü birlikte olup eğlenmek.
şahsen ben oyunun her köşesinden ayrı zevk alırım, korian olur olmaz. masanın başında olalım, hikayemizi anlatalım, zarımızı atalım yeter. herkesle konuşan eyyamcı karakter de oynatırım, sadece kombatla tatktikle ilgilensem de zevk alırım. süper uyaroğluyum o açıdan. ama grubu bölme, ayrı gayrı oynama taraftarı değilim.
Last edited by 1UP on Thu Oct 29, 2009 11:07 pm; edited 1 time in total | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 11:07 pm | |
| ayrılma olayına süper gönüllü olmadığımı, birlikte oynamak istediğimi belirtmiştim daha evvelki yazımda. bunun akabinde her ne kadar volkan diem pek gönüllü olmasada yeni bir karakter yaratmak istediğimi belirtmeliyim. wanveyi grupta tutma her anlamda çok büyük kasış olacak ve olaylar bu abiyi öle bi yere getirdiki corian olmasada takılacağı bir şey kesin çıkacak. tüm bu başına gelenlerden sonra ziksen adamı çıkaramazsın ormandan. büyük motivasyon olayının da zorlama olacağını kabul ediyorum. o zaman aklıma en azından daha az kırmızı çizgileri olan bir karakter geliyor. "eyyam hocam" şeklinde değilde daha bi şehirli, daha bi serbest bi abi, ya da garı | |
| | | selo
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 11:14 pm | |
| Yazdıklarıızı okudum ve haklısınız, o yüzden size laflar hazırladım. Grubun kalabalıklığı ve oyun kontrolünün zor oluşu dışında benim kendi adıma sölemek istediğim bişi var, Volkan'dan tırsıyorum ama yine de sölicem. Ben manitayla beraber oynamak istiyorum. Engin olmadan beni zaptedemezsiniz, şımarırım, dinlemem, içerlere giderim gelmem, kapris yaparım. 7 kişi olursak da bizim ork kardeşler Alican ve Orhan'ın heyecanlı oyun oynamalarından hepbirlikte tiksiniriz söliyim, darılmaca gücenmece yok 'ben vurim, ben dövim,ben konuşim' gibi oynarlarsa suratımı asar otururum çok net. bu kadar hepinizi öperim canlarr | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 11:21 pm | |
| eheheheheheh köroğlu edasıyla laflar hazırlamış selencik tırstırmış herkezi volkan diem | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Thu Oct 29, 2009 11:28 pm | |
| - selo wrote:
- Yazdıklarıızı okudum ve haklısınız, o yüzden size laflar hazırladım. Grubun kalabalıklığı ve oyun kontrolünün zor oluşu dışında benim kendi adıma sölemek istediğim bişi var, Volkan'dan tırsıyorum ama yine de sölicem.
hehehehe... - selo wrote:
- Ben manitayla beraber oynamak istiyorum.
HAHAHAHAHAHA - selo wrote:
- Engin olmadan beni zaptedemezsiniz, şımarırım, dinlemem, içerlere giderim gelmem, kapris yaparım.
HOHOHOHOHO epik post. 2 saattir okuyup okuyup gülüyorum. <3 | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 12:14 am | |
| ben de kafamdakileri söylüyorum... grubun bölünmesinden yana diilsiniz, o çok net. sadece can süslü sözlerle vicdansızca alternatif bi öneri getirmiş. ona sonra gelicem. eğer gruplar bölünseydi, zaten manitaları ayırmıcaktım selen'dim... sevenleri ayırmanın günahı her alemde çok büyük. genel konsept ve gidiş içinde yeni karakterler yaratılsın o zaman. barış ve engin için diyorum bunu. ama ikisinin birden yaratmasına karşıyım. aralarında konuşup anlaşsınlar(benimle de anlaşsınlar tabi :)birisi yeni bi karakterle gelsin. onu öyküye bi yerinden sokalım. bi şekilde oluşmuş bi hukuk var, 3 kişilik gruba 2 yeni eleman almak da ayrı kasış olacak. ikiniz de memnunsunuz karakterlerinizden, bu yüzden ikinizin birden karakterini kaybetmesine gerek yok. medenice ya da güreşerek halledebilirsiniz... 7 kişilik grup durumunun çözümü olarak söyleyeceklerime gelince; can'ın vicdansızlığını tebrik ediyor ve katılıyorum. selen'e de katılıyorum biraz drumlin ve enlo olarak mı yoksa hoşlarına giden başka karakterler olarak mı bilemem ama bi şekilde faerun'daki yollarına devam edecek alican ve orhan. sizden ayrı olarak. ben onlara belli aralıklarla şahane oyunlar oynatıcam. aralarda sizin eksik olduğunuz yerlerde yedek olarak gelmelerine karşıyım. onların ayrı, başka yolları olucak... siz yolunuza devam ederken belki de onlar hala fairhill'de olacaklar... o konsepte ali'yi, kehri'yi de ekleyebiliriz. bu arada allah'tan selen tırsıyomuş benden. tırsmasa neler olucak kimbilir. | |
| | | Latron
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 8:21 am | |
| ben böyle forumun amına koyum lan. muhabbetin en güzelini kaçırmışım. (her zaman olduğu gibi) o ibne sarı ışık yanmadı bu başlıkta. yeni yandı.
neyse bende bişeyler diyim içimde kalmasın. 7 kişi olmaz. olamaz. oyun esnasında uyuyanlar olur. uyuyan olmazsa eyyamın goygoyun önüne geçilmez. volkan delirir bize bıçakla saldırır. arkadaşlığımız noktalanır öyle söyliyim. ayrıca en önemli hususu atlamışsınız, 7 kişiye çay dayanmaz olm. yarım bardak düşer adam başı anca. engin olay çıkartır. (bu arada engincim, sana kim elektrik doğalgazdan daha ucuza çay yapıyor dedi bilmiyorum ama o öyle değil, ne zaman görsem volkanda elektriklinin üzerine çaydanlık koyuyosun, adamın ocağına incir ağacı dikiceksin bak)
peki 7 kişi olmaz nasıl olur? bu konuda canın açtığı ortaya volkan mecburen golü atmış. en mantıklı çözüm eğer olursa alican, orhan, ali demirel ve kehrili ayrı bir oluşuma gitmeleri şeklinde olur. ve bilinmeyen bir gelecekte bizim beşli ile bu yeni dörtlüyü bir ovada karşılaştırıp meydan muharebesine tutuşturmak diyemin boynunun borcu olsun. ayrıca bu iki grubun hikayeleri birbirine yakın coğrafyalarda ilerlerse birbirlerinden haberdar olmaları, birbirlerinin işlerine burunlarını sokmaları, uzaktan yardımcı olmaları, uzaktan ibnelikle işlerine çomak sokmaları, ve akla hayale gelmeyecek daha nice güzellik çıkabilir ortaya. tabi burda gene diyem volkana iki grup için iki senaryo işi düşer, yorulur vs. gibi handikaplar var ama 7 kişiye oynatmaktan iyidir herhalde. ayrıca gülü seven dikenine katlanır amna koim. çalışsın, ben mi atladım diyem olucam diye.
gelelim bizim grubun sorunlarına. menapozlu karılar gibi birbirleriyle didişen karakterlerimiz var. ve son oyundan sonra oyun için herhangi bir anlaşmayla öpüşüp barışmaları bana göre doğru değil. baya baya karşılıklı rest çekildi. burada bir adet yeni karakter yaratılması uygun olacak. Wanve açısından bakarsak olanlardan tiksinip ormana girmesi mantıklı olur. Korian açısından bakarsak ise, lan grubun adı marifetli korian ve arkadaşları zaten nasıl mantıklı olsun, bilemedim. Ama tabi birde işin Orrath, Tinen ve Yhenni ayakları var. Yhenni Korian'la daha bir kanka, onla daha bir goygoy. Tinen ise Korian'ın eyyamından ziyade doğruluk dürüstlük adına Wanve'nin safında. Şaşkın ayımız Orrath'ın bildiği (veya bildiğini sandığı) şey ise ormana dönmek için daha erken. Yani Wanve ben gidiyorum derse Orrath onunla gitmeyecek gibi duruyor. Ama yola Korian ile devam etmesi için ne gibi bir sebebi var orası gene bilinmiyor. İşte eğer karakteri Barış yaratacaksa bu aradaki bağıs kuracak bir hikayeyle çıkabilir. Karakteri Engin yaratacaksa Korian zaten ayrılır, Wanve'de o gitti diye biraz sakinleşir, Yhenni zaten her yola gelir, Tinen'de yapacağı iyilikleri düşünerek peşimize takılır. Sonrada işte yolumuza yeni Engin çıkar. Grubumuzun adıda kahraman halforc Orrath ve dünyayı ayaklarının altında titrettiği maceraları olur.
Bu arada volkan'ın laf arasında şen haramilerin başına geçmek ile ilgili yazdıkları kaynamasın. ordan çok güzel polemik çıkar eheheheheheh..
not: akşam napıyonuz lan? | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 11:16 am | |
| - Latron wrote:
- (bu arada engincim, sana kim elektrik doğalgazdan daha ucuza çay yapıyor dedi bilmiyorum ama o öyle değil, ne zaman görsem volkanda elektriklinin üzerine çaydanlık koyuyosun, adamın ocağına incir ağacı dikiceksin bak)
harhar yanıyo o doğalgaz en kısıkta bile. 1 round combat süresinde biter o alttaki küççücük çaydanlıktaki su. elektrikli daha makul bi sıcaklıkta tutuyo. çok da fark yoktur çılgınca yanan doğalgazla 1 derecedeki elektrik arasında lan? - Latron wrote:
- Bu arada volkan'ın laf arasında şen haramilerin başına geçmek ile ilgili yazdıkları kaynamasın. ordan çok güzel polemik çıkar eheheheheheh..
nerde diyo la onu kaçırmışım ben? - Latron wrote:
- not: akşam napıyonuz lan?
çıkarım heralde artık ben bi. volkan yeni karakterlere karşı, zira neredeyse eminim bütün karakterler üzerinde sinsice planları olduğundan, düşündüğünden taşındığından : ) illa 1 karakter değişsin diyorsak korian kalabilir de gidebilir de, benim için ikisi de olur. ama mertin dediği gibi wanve + orrath + tinen ekseni, korian + yhenni ekseninden daha kuvvetli gibi. yhenni de bu birinciye +1 olarak girebilir sanki uyum, her yola gelen adam olma açısından. şimdi barış eyyamcı adam yaratsa, korian + yhenni + barış grubu ele geçirecekler, tinenle orrath bu ne aq diye gezicekler. ben biraz daha efendi, uyumlu, sakin adam yapsam, yhenni çok alakasız mı kalır geri kalanlarla diyorum ama kalmaz sanırım. bilemedim. 7 kişi olayını da 1 oyun olsun denemeye varım ben. gençleri efendi olmaları konusunda telkin ederiz. baktık olmuyo, alternatiflere bakarız. ama direk sıçar kasmayalım derseniz okeydir. | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 1:05 pm | |
| ulan mert, sen benim enginle aramı mı bozucaksın... kim geçiyomuş haramilerin başına, manyak ibne... ha elektrikli ocak konusunda yerden göğe kadar haklısın, o ayrı... | |
| | | Latron
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 1:25 pm | |
| lan ben orayı sabah sabah yanlış okumuşum.. eheheheh.. pardon yea ehehehehe... | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 1:47 pm | |
| - Latron wrote:
- lan ben orayı sabah sabah yanlış okumuşum.. eheheheh.. pardon yea ehehehehe...
vicdansız. | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 2:48 pm | |
| eğer volkan ve engin biraderlere de uyarsa ben wanve yerine başka karakter istiyorum. bir yandan ormandan kelli yerlere gidiş fikri çok mantıklı gelmiyo bir yandan da karakterden öte böle korumacı tavırlı dünyadan habersiz bi karakter oynatöak çok hoşuma gitmedi. ilgililere duyurulur.
7 kişi hususunda ise hemen karar vermeyelim. bi oynayalım eng.in dediği gibi. belki pratikte herşey yolunda gider. bi görelim bakalım nasıl oluyor. | |
| | | ubor metenga
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 2:50 pm | |
| ha birde engini alışkanlıklarından vazgeçirmek zordur mertim. şimdi eng kendi içinde, elektrikli ocakla duygusal bir bağ kurmuştur tanıdığım kadarıyla engini böyle severiz, sayarız. derler ki engin; alışkanlıkları hususunda 10 deniz baykala bedeldir eheheheh | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Fri Oct 30, 2009 3:01 pm | |
| du bakalım deneriz müsait olursa 7 kişilik durumu... sen de düşün yeni karakter nası olsun diye... grubun genel bi durumuna da bakmak lazım... dengeli bi biçimde görev dağılımı vardı; rencır gibi her işten bi parça anlayan, orman kralı bi adam grubu tamamlıyodu... şimdi diğerlerinden rol çalmadan bi şekilde ayarlamak lazım... | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Sat Oct 31, 2009 11:24 am | |
| yarattınız mı la karakteri ibnoşçuklar?
wanve'nin olmadığını düşünürsek, şu an görünen görev dağılımı şöyle:
orrath: tank (önlerde dururum, sopa yerim), melee damage (hatta direk grubun ana damajcısı), survival yhenni: sinsilik (stealth+lockpick), diplomasi/goygoy, tuzakçılık, iz sürme, melee/ranged damage (sneak atak) tinen: heal, destek, ikincil tanklık, her türlü divine büyü korian: kısıtlı arcane büyü (şimdilik grubun 'kalabalık kontrol'cüsü gibi), diplomasi/goygoy, büyü bilgisi (arcana, planes, spellcraft, use magic device)
yardım eder mi böyle düşünmek bilemedim. | |
| | | valost
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Sat Oct 31, 2009 5:25 pm | |
| rencırınızı kaybettiniz lan... ormanda kurtlara ayılara yem olucaksınız haberiniz yok... ilk önce kim ısıttırıcak ona karar verin bence | |
| | | 1UP Admin
| Subject: Re: bir duyuru daha ve ? Sat Oct 31, 2009 5:27 pm | |
| rencır ezik class ya yaramaz | |
| | | | bir duyuru daha ve ? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |