özellikle ubor için önemli ama latron ve biraz da valost için de önemli olabilir bunlar.
bütün kurallarını yazmayacağım şimdi büyü yapmanın da, geçen oyundaki son combatta (dyvers müfettişi ile) ubor'un düştüğü durumdan sonra bir kez daha baktım büyü yapma kurallarına. ve şöyle bir opsiyon gördüm:
defansif büyü yapmak (casting defensively)
düşmanına saldırı fırsatı (attack of opportunity) vermemek için, gardını düşürmeden büyü yapmayı deneyebiliyorsun. fakat bunu yaparken konsantrasyonunun bozulmaması lazım. bunun için de spellcraft check atman lazım, zorluğu ise 15 + yaptığının büyünün leveli.
yani örneğin adamla karşı karşıyasın ve agannazar yapacaksın adama. 17'ye karşı spellcraft atabilirsen, adam sana karşı saldırı fırsatı kazanmıyor.
bir de yine dünkü combatta ubor yere düştü. yerde (prone) iken büyü yapmayla ilgili bir şey göremedim kitaplarda ama şimdilik bir ev kuralı olarak şöyle diyelim:
yerde büyü yapmak istersen konsantrasyon (spellcraft) check yapman lazım. DC 15 + büyü leveli
eğer hem yerde isen hem de defansif büyü yapmaya çalışıyorsan DC 20 + büyü leveli