Fantastik Ortamlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeHome  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log inLog in  

leopar

Go down 
2 posters
AuthorMessage
1UP
Admin
1UP

XP : 9100

leopar Empty
PostSubject: leopar   leopar EmptyMon Jun 29, 2009 8:07 pm

Although examples of such animals are comparatively rare, when they do occur they depict the panther [leopard] as an engine of destruction quite equal to his far larger cousin, the tiger. Because of his smaller size he can conceal himself in places impossible to a tiger, his need for water is far less, and in veritable demoniac cunning and daring, coupled with the uncanny sense of self preservation and stealthy disappearance when danger threatens, he has no equal...

—Nine Man-Eaters and One Rogue, Chapter II The Spotted Devil of Gummalapur

Leopar
Medium animal
Init: +4
Senses: low light vision, scent, perception +6

---------------------------------------------------------------------------------
DEFENSE
Armor Class: 15, touch 14, flat footed 11 (+4 dex, +1 natural)
Damage Resistance: -
Vitality Points: 24
Wound Points: 15
Saves: Fort + 5, Ref +7, Wil +2

---------------------------------------------------------------------------------
OFFENSE
Speed: 40, climb 20
Melee: bite +6 (1d6+3) and 2 claws +1 (1d3+1)
Space: 5, Reach: 5
Combat Maneuver Bonus: +5
Special Attaks: Improved grap, pounce, rake 1d3+1

STATISTICS
Str 16, Dex 19, Con 15, Int 2, Wis 12, Cha 6
Base Attack: +2
Feats: Alertness, Weapon Finesse
Skills: Acrobatics +12, Climb +11, Stealth +8

SPECIAL ABILITIES:
Improved Grab (Ex): To use this ability, a leopard must hit with its bite attack. It can then attempt to start a grapple as a free action without provoking an attack of opportunity. If it wins the grapple check, it establishes a hold and can rake.

Pounce (Ex): While charging, a leopard can make a full attack, including two rake attacks (bite +6, 1d6+3 and 2 claws +1, 1d3+1).

Rake (Ex): While grappling, a leopard can make 2 rake attacks with full attack bonus (+6 melee, damage 1d3+1).

Link (Ex): The ranger can handle her animal companion as a free action, or push it as a move action, even if she doesn’t have any ranks in the Handle Animal skill. The ranger gains a +4 circumstance bonus on all wild empathy checks and Handle Animal checks made regarding an animal companion.

Share Spells (Ex): The ranger may cast a spell with a target of “You” on her animal companion (as a touch range spell) instead of on herself. A ranger may cast spells on her animal companion even if the spells normally do not affect creatures of the companion’s type (animal).

Last edited by 1UP on Mon Jun 29, 2009 8:55 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://fantastikortamlar.forumotion.com
1UP
Admin
1UP

leopar Empty
PostSubject: Re: leopar   leopar EmptyMon Jun 29, 2009 8:54 pm

valost kardeş, verstilar brendingund macerasından ölmez sağ çıkarsa, olaylar bir şekilde kopmazsa, yaban diyarlarda tek başına küçük bir yolculuğa çıkacak. artık kendini dağlara mı vurur, ormanlara mı vurur, ovalara mı çıkar bilinmez. fakat geri döndüğünde yanında yeni bir vahşi yoldaşı olacak.

valost bu işlere ne kadar zaman ayırabilecek, şimdiden bilemiyorum. en azından komple 1 gün ayırması lazım, ama daha çok vakit olursa bu süreyi daha uzun tutarız, geri döndüklerinde de valost ona daha fazla şey öğretmiş, bağları daha kuvvetlenmiş olur. diğer türlü olursa da hayvanla valost arasında tatlı bir zıtlaşma olabilir, lafını dinlemez ya da zorla dinler, kendi karakterine göre davranır, o da bence zevkli olur, oyun içinde. gözümüzün önünde kuvvetlenir bağları.

normal leopar 6 komut öğrenebilirken, ranger valost'un leoparı şu an için 7 komut öğrenebilecek (ilerde daha da artıyor). her bir komutu öğretmek 1 hafta sürüyor. hayvan eğitmekle ilgili mekanikler şurada: http://pfogc.com/handle-animal

volkan abi, bunun dışında sevgili leoparımızın ismi ne olacak, erkek mi dişi mi, genç mi yaşlı mı, benekli mi siyah mı, kendine has bir hikayesi olacak mı falan filan gibi şeyleri düşünürsek çok daha renkli olur haramilerin bu yeni elemanı diye düşünüyorum. onu ikincil, minör bir karakter gibi canlandırabilirsin bile belki.

son olarak: http://en.wikipedia.org/wiki/Leopard
Back to top Go down
valost

valost

XP : 8588

leopar Empty
PostSubject: Re: leopar   leopar EmptyThu Jul 30, 2009 9:55 pm

7 komut öğretebileceğimi söylemişsin,
yolda geçirdiğim zamana göre 2, denk gelirse 3 komut öğrenecek olacak o zaman... zamanla fazlasını öğretmeye çalışıcam.

ilk olarak bizim latron'u yememesi lazım, her gördüğünü ısırmaması lazım, onu öğrenmeli. öyle bi şey yapmamışlar sanki burda ama lazım. elmshire'a leoparla girmek ne kadar sağlıklı olur bilemedim. ilk gördüklerinde buçukluklar kaçar sonra zamanla alışırlar da, bizimki kaçıyolar diye ısırırsa sıçar konsept!

for purpose olayı var. savaşması için eğiteceksem 3 hafta gerekiyo mesela. hunting için 6 hafta! (ki hunting olayı zaten bizimkinin, 6 hafta ne öğreticem... o bana öğretsin avlanmayı...)

benim istediğim hem savaşması hem iz sürmede bana yardım etmesi. burnu hassas bi arkadaş sonuçta. ben ayak izlerine bakarken o yere damlayan kanın izini sürebilir.

pfogc'de for purpose kısmındaki, 'riding, performence, labor, combat riding' gibi şeylerle işim yok. savaşsın ve iz sürsün istiyorum. kurt mesela savaşırken düşmanın arkasına geçip flanke alıyodu. bunu nası öğreticem ona, o tür şeyleri bi ara yazarsan şahane olur. şimdi koştur koştur işin var bi dünya ama bi yandan yarın gelicek yanımda, kedinin ne yapacağını bilemeden oyun anında kalakalmayalım enginim...
Back to top Go down
1UP
Admin
1UP

leopar Empty
PostSubject: Re: leopar   leopar EmptySat Aug 15, 2009 1:23 pm

iki tane leopar belgelesi indiriyorum. bi tanesi geldi hatta. biri national geographic'in, biri bbc'nin. izelyelim, leoparın hakını verelim.
Back to top Go down

leopar
Back to top 
Page 1 of 1